Blog Glasba in film Evrovizija 2014

Evrovizija 2014

Tudi letos sem spremljal oba predizbora Evrovizije in tudi sproti ocenjeval skladbe. Glede na rezultate, sem kar dobro ocenil, kdo bo prišel naprej, saj je bila uspešnost moje napovedi kar 70% za oba izbora, no, nekatere sem pa tudi hudo zgrešil :)

Prvi predizbor

Ocene: Armenija: 6, Švedska: 6, Islandija: 7, Albanija: 9, Rusija: 8, Belgija: 8, Moldavija: 6, Nizozemska: 8, Črna Gora: 6, Madžarska: 9
V tem predizboru me je najprej seveda zmotila oderuška cena glasovanja (0,84€), nato pa še izžvižgavanje ruskih predstavnikov.

Drugi predizbor

Ocene: Malta: 7, Izrael: 8, Norveška: 6, Avstrija: 8, Litva: 7, Finska: 7, Irska: 6, Švica: 9, Slovenija: 8, Romunija: 9

V tem predizboru me je najbolj zmotilo to kar so naredili iz slovenskega komada. Najprej to, da je Raay stal v temi na robu odra: “Človek, a te je sram predstavljati lastno državo? Zakaj si sploh šel zraven, če želiš biti v ozadju?” nato pa to, da so na nekaterih delih Tinkarinega petja uporabili povsem nepotrebne efekte. Seveda, tudi glede avstrijskega predstavnika (avstrijske predstavnice) človek ne more biti ravnodušen.

Sam ga vidim kot slabega igralca (videl sem nekatere njegove reakcije in ni govora, da je v njih reagiral spontano, saj so prisiljene in neiskrene) in provokatorja (na to kažeta njegova ime in priimek ter seveda brada – pred preobrazbo je bil brez brade) ala Damjan Murko, željnega slave.

Finale

V prvi tretjini predstavljenih komadov v pozitivnem smislu najbolj izstopata romunski in islandski komad, ukrajinski in poljski pa v negativnem. V drugi tretjini sta mi bili najbolj všeč ruska in avstrijska skladba, grška skladba pa je bila izvedena precej slabo. V zadnji tretjini so me najbolj navdušili Švicarji in Nizozemci, ob danskem komadu (čeprav je najbrž zafrkancija) pa mi je bilo slabo.

Končni vrstni red po moji oceni:

1. Romunija
2. Švica
3. Nizozemska
4. Avstrija
5. Madžarska

Za slovensko skladbo pa predvidevam, da bo med deset najboljšimi. Čestitke že vnaprej! :)

/dodatek po koncu glasovanja: tako slabe uvrstitve si gotovo nismo zaslužili. To je torej zadnje leto, ko sem spremljal ta izbor. Over and out.

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: