Blog Kritike Avtocesta: živalski vrt – 4. del

Avtocesta: živalski vrt – 4. del

Kot obljubljeno v zadnjem prispevku o avtocestnih dogodivščinah (arhiv: 1, 2, 3) objavljam še nekaj video posnetkov, posnetih na naših avtocestah. Ja, ob kakem me stisne pri srcu, ko pomislim na to, kaj bi se zgodilo, če bi se zaletel v avtomobil v katerem se vozi mlada družina. Policija pa namesto, da bi vplivala na miselnost ljudi (in morda tudi skrajšala čas v katerem izdajo kazen), uvaja vedno bolj represivne ukrepe. Po novem merijo tudi iz nadvozov, kar se že lepo odraža v številnih, ki blizu nadvozov vožijo po polžje, ko pa je nadvoz mimo pa usekajo veselo po gasu, da ga ja ne bi kdo z manjvrednim avtomobilom prehitel.

Ne bom preveč filozofiral, naj video posnetki povedo svoje.

Več videov najdete med povezanimi na Youtube.

Še nekaj nasvetov:
Nasveti za varno vožnjo

Rad bi pa dodal še tole:

Moje izkušnje kažejo, da prihajajo najbolj egoistični, nestrpni, samovšečni, barbarski in nevarni vozniki iz vrst voznikov avtomobilov znamk Audi, temu tesno sledi BMW, potem je malo presledka in takoj zatem sledijo nekateri vozniki dostavnih vozil. Previsoko hitrost ne štejem kot vstopnico v ta “elitni” razred neandertalcev, ampak sem jih sem uvrstil zaradi ogrožanja drugih udeležencev v prometu (prehitevanje po desni, vrivanje brez smernikov, vožnja brez primerne varnostne razdalje itd.) in splošne nepotrpežljivosti. Neverjetno, ampak dejansko se z mojimi opažanji strinja tudi raziskava, ki so jo napravili v Angliji, le da je tamkaj vrstni red pomešan, prva tri mesta pa držijo že omenjeni. Zakaj vozniki BMW-jev in Audijev izstopajo, vozniki Mercedesov pa ne, ne bom nikoli razumel.

Zanimivo je tudi, da strpnost drugih voznikov strmo naraste z letnikom in velikostjo avtomobila, ki vozi pred njimi. Lastniki novejših vozil bodo tako uživali večje potrpljenje, ravno tako pa bodo ostali udeleženci bolj strpni do raznih novejših limuzin, karavanov in terencev. Avtomobili so v Sloveniji brez dvoma statusni simbol in ljudje bodo kupili nov, moderen avto, da bodo boljši od ostalih pa četudi bodo morali potem deset ali več let odplačevati kredite in si trgati hrano od ust.

Je res nujno, da je na naših cestah kot v živalskem vrtu?

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: