Blog Kritike Avtocesta: živalski vrt – 3. del

Avtocesta: živalski vrt – 3. del

Tole ni obljubljen prispevek iz prejšnjih sporočil, temveč posledica današnjega dogodka. Naj kar citiram kar sem napisal prejšnjič:

Prehitevanje tik pred izvozom je izjemno priljubljeno. Še posebej, če je tik pred vozilom kolona. Taki potem pritisnejo gas do konca in se v vratolomnem manevru vsilijo na zaviralni pas. Ne govorim o prehitevanju 2 km pred izvozom, ampak o prehitevanju 500 m ali manj pred izvozom. Če kolona pelje 100 km/h, se 500 m prevozi v 18 sekundah, če prehitevate s 130 km/h pa v 14 sekundah. Se za štiri sekunde splača tvegati trk?

Danes sem peljal za enim drugim avtomobilom ~130 km/h, ko je ta 500 m pred izvozom (ob postavljeni tabli) rahlo zmanjšal hitrost (na 120-125 km/h – števec tu pa tam ošvrknem, zato vem koliko sva peljala). Slučajno sem pogledal v ogledalo in videl, da naju je ravno takrat začel prehitevati en večji kombi. To je bilo že malo manj kot 500 m pred izvozom.

Jaz in predhodnik se lepo po pravilih vključiva na zaviralni pas, ko naenkrat kot strela iz jasnega pred naju prileti kombi. Očitno ta, ki naju je prehiteval. Ker pa je prehiteval, seveda ni imel prilagojene hitrosti, kar ga je bridko stalo. Najprej ga je zaneslo, nato dvignilo na dve kolesi, nato se je pokadil rjav prah, saj je zapeljal na bankino (zemljo) ob asfaltu in prisegel bi, da je trčil v ograjo saj se mi je zazdelo, da se je sunkovito odbil. Odpeljal je naprej, zato je zadeva morda izgledala huje kot pa je v resnici bila. Upam pa, da je dobil svojo lekcijo.

Manever pa je bil povsem nepotreben, saj sva z voznikom pred mano peljala dovolj hitro.

Dodajte komentar

Zadnja sprememba: | Deli na: