Blog Zabavno Moj stari avto je menda za na odpad

Moj stari avto je menda za na odpad

Vsaj tako sem slišal včeraj, ko sem hotel avto prodati. Gre za petvratno Seat Cordobo 1.8 GLX z 66 kW, bencin (poraba na avtocesti 7.5 L/100 km), prevoženih 191000 km, tretji lastnik. Avto ima daljinsko centralno zaklepanje, ABS, airbag, električni pomik sprednjih šip, električni pomik ogledal, priklop za prikolico in strešno okno. Mašina lepo prede, v slabšem stanju pa je karoserija (na njej je nekaj mest, kjer se je že začela kazati rja), zadnji odbijač je poškodovan na dnu pri izpušni cevi, v slabem stanju je izpušni sistem, ki ima konkretno zarjavel prednji izpušni lonec (zadnji je čisto nov) pa tudi en zadnji amortizer ni več najboljši. Vsak dan naredim vsaj 130 km in užitek se je voziti z njim.

Ker sem kupil nov avto, sem namreč hotel starega prodati in tako sem Cordobo peljal oceniti. Sicer sem rekel, da bi za avto imel 400€, ampak sem v resnici pričakoval tam okrog 200€. Prodajalec pa mi je po kratkem pregledu rekel, da je avto za na odpad (rekel je celo, da je avto grd, kar sem mu zameril), tega nihče ne kupuje, da bi veliko vložil, potem bi ga bilo težko prodati. Omenil je še da ga lahko odjavim in ga mi ga on deponira. Tako bom nazaj dobil letno vinjeto in registracijo. Pripomnil sem, da bom potem pa sam poskušal prodati pa je rekel, da če ga bom odjavil, bo težko kdo kupil in bo na koncu pristal kje na divjem odlagališču. Pripomnil sem, da bi ga pa morda prodajal po delih pa je rekel, da dvomi, da bi kdo sploh želel karkoli iz tega avtomobila.

Tukaj sem pričel sumiti, da za tisto pripravljenost pomoči pri deponiranju ni tako nesebična kot se je zdela, zato sem se zahvalil in odšel. Ne vem, morda res tega nihče ne kupuje in sem pa pretirano skeptičen, mogoče pa bi kasneje našel avto na kakem avto.net ali pa vsaj dele z njega. Kdo ve. Ker pa mu ne bi rad napravil krivice pa bom ime in lokacijo zamolčal.

Mimogrede: Cordoba je že rezervirana. Toliko o tem, da je nihče noče … :P

Komentarji obiskovalcev2 komentarjev, dodajte svojega

Luka je 13.1.2011 ob 20:01 napisal/a: 1.

Fino :) Za pravi epilog sicer manjka ključni podatek, končna vrednost prodaje.

O cenah rabljenih avtov bi se dalo marsikaj napisati. Na eni strani o tem, kako na avto.net niso cene, temveč želje večine posameznikov. Na drugi strani imaš dilerje zgoraj omenjenega kalibra.

Nekje vmes pa so kupci, ki bi za nerealen denar radi imeli polno opremljen avto od 1. lastnika in z magičnimi 100-120 tisoč kilometri :)

Ko si omenjal porabo, en strašno zanimiv in koristen link:

http://www.cleanmpg.com/forums/articles/t-beating-the-epa-the-whys-and-how-to-hypermile-1510.html

Andrej je 14.1.2011 ob 10:01 napisal/a: 2.

Prodal sem ga za 200€, na nek način pa tudi razumem zakaj prodajalec ni hotel vzeti avtomobila, saj sem kasneje videl, da ima na avto.net le avtomobile nad 1000 €. Zanimiva povezava, hvala!

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: