Blog Zabavno Maxthon in Microsoftov browser choice screen

Maxthon in Microsoftov browser choice screen

Pred časom je Microsoft moral na zahtevo Evropske Unije preko samodejnih posodobitev v Windows vgraditi t.i. Browser Choice Screen oz. Browser Ballot Box. Evropska Unija je namreč Microsoftu očitala, da zaradi že vgrajenega Internet Explorerja omejuje druge brskalnike in da naj ima vsak uporabnik možnost, da si izbere svoj brskalnik. Tako je moral Microsoft registrirati tudi spletno stran BrowserChoice.eu, ki vsebuje povezave na spletne strani proizvajalcev brskalnikov. Nekateri proizvajalci so se potrudili in pripravili izbiro in spletno stran v slovenščini, spet drugi so pustili kar angleški jezik.

Microsoftovo Browser Choice okno
Microsoftovo Browser Choice okno

Eden izmed brskalnikov, ki je prišel med najbolj razširjenih 12, ki so na voljo, in za katerega bi bilo bolje, da bi ponudili stran kar v angleščini, je tudi Maxthon. Maxthon je bil popularen v časih Internet Explorerja 6, ki ga je nadgradil s celim kupom novosti kot so: zavihki, podpora blokiranja reklam, teme itd.

To kar so pripravili pri Maxthonu, je namreč žalostno in smešno obenem. Žalostno, ker niso našli prostovoljca, ki bi to prevedel malo bolje in smešno, ker so nekatere stvari prevedene dobesedno (hotkey -> vroči ključ, skins and plugins -> kože in zamaški :D). Izgleda kot, da so vrgli angleščino v spletni prevajalnik in potem besede, ki so ostale angleške, prevedli v enega izmed jezikov naših južnih sosedov. Prilagam dva posnetka zaslona obupne spletne strani:

Maxthon - obupna slovenščina
Maxthon – obupna slovenščina

in povezavo: http://www.maxthon.com/win-europe/slovenian/. Smeh zagotovljen :D

Dodajte komentar

Zadnja sprememba: | Deli na: