Blog Kritike Malo delo – velika objava

Malo delo – velika objava

Po neslavni črni sredi leta 2006, na kateri sem po naključju bil in je bila bolj pijančevanje in koncertovanje kot protest, se nam obeta še ena. Nadmočni študentski servisi in seveda ŠOS (o ŠOU sem že pisal), hočejo (spet) nahujskati študente proti državi. Tokrat je povod novi zakon o malem delu, ki bo nedvomno najbolj prizadel študentske servise in večne študente. Ti bodo pa tudi posledično najbolj glasno protestirali, dijaki bodo tam, ker bodo imeli pouka prost dan, veliko pa bo radovednih mimoidočih, ki jih bo zanimala le glasbena plat (glede na to, da imajo postavljen oder, bo koncert skoraj zagotovo). Skratka gromozanska brca v temo.

Dogodek reklamirajo že dlje časa. Pločnike in fasade so preplavili napisi: Malo delo – velika p****rija, Malo delo – veliko sranje in podobno. Plod „slovenskih intelektualcev“ so torej vulgarizmi, ki so nadvse primitivni in neprimerni za javne površine. Na Jankovičevem mestu bi naročil čiščenje, račun pa izstavil ŠOSu. Nič manj moteče niso nalepke in posterji, ki jih mrgoli.

Sam sicer zakona ne odobravam, ker bi se marsikaj dalo napraviti drugače, ampak način kako hočejo ŠOS&Co. zatreti zakon in ga predstaviti v najslabši možni luči, mi gre na živce. Gre za navadno zavajanje. Spet jokajo glede minimalnih stroškov za življenje (kako pa preživijo delavci z minimalno plačo, ki morajo po možnosti vzdrževati celotno družino in nimajo nič ugodnosti ala boni, štud. dom, cenejša karta?), o tem da si bodo z nezaposlenimi in upokojenci delili delo (ja, tisti, ki bodo protestirali bodo študenti še vsaj 10 let, zato je njihova skrb upravičena), da je delo omejeno na 14 ur tedensko (ja, saj res, obiskovati faks je tako ali tako brez veze, zato lahko komot delaš 40 ur, izpite pa prepišeš od marljivih bedakov, ki ti pustijo prepisovati „kolegov“)

Ivan Svetlik je raznoraznim izkoriščevalcem statusa stopil na rep, sedaj pa cvilijo. In če jim boste nasedli, boste kot izkoriščevalci označeni tudi vi. Le zakaj bi podpirali take lopove, zaradi katerih dobivamo take zakone. Tako je, če še kdo ni spregledal, zaradi peščice izkoriščevalcev, bomo nasrkali vsi! Namesto, da jih podprete in se udeležite protesta, napravite protest proti njim. Izkoriščevalci se vpisujejo na fakultete, koristijo status in mastno služijo. Drugim, ki bi radi študirali pa kradejo mesta in dražijo študij.

Lahko navedem en primer, da lahko uspešno potrdim, da gre organizatorjem protesta le za „lastno rit“. Sedaj so glasni, ko pa se je spremenil zakon o Zoisovih štipendijah, ki je zvišal povprečje potrebno za ohranitev štipendije in tako postavil študente naravoslovnih smeri v izjemno nepravičen položaj, ni nihče organiziral protestov. Žalost!

Boste podprli take ljudi? Jaz jih ne bom!

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: