Blog Neljubi dogodki Pomotoma sem zbrisal mapo na strežniku

Pomotoma sem zbrisal mapo na strežniku

Ker med delom za računalnikom pogosto delam tako hitro, da oči ne utegnejo slediti oz. ne morem biti dovolj pozoren na vse kar se dogaja, se je spet zgodila skorajšnja katastrofa. Hotel sem namreč izbrisati datoteko na disku pa sem izbrisal mapo na strežniku!

Vzrok temu je program, ki ga uporabljam kot urejevalnik datotek: Krusader namreč ima deljen pogled v katerem je desna stran neodvisna od leve strani. Odlično za vsakdanje delo, slabo, če si nepazljiv. Bil sem prepričan, da sem označil pravo datoteko, zato sem pritisnil gumb delete.

Seveda mi je program izvrgel opozorilo, da bo izbrisal datoteko, vendar jaz tega nisem pravočasno registriral (če briše eno samo datoteko opozorila ni, če briše mapo, ki ni prazna, pokaže opozorilo) in sem klofnil po tipki Enter. Kaj se je zgodilo, sem opazil šele ko je datoteka po pritisku tipke Enter ostala na svojem mestu.

Gulp!

Požrl sem slino in pričel panično pregledovati kaj manjka. Čeprav mesečno delam varnostne kopije, bi vseeno izgubil celotno delo od zadnje kopije. Na veliko srečo je manjkala mapa test, v kateri sem pripravljal novo kodo strani. Očitno torej nove kode še ne bo kmalu, razlika bi pa bila navadnim očem tako ali tako neopazna.

Tako, sedaj grem izdelati varnostno kopijo. Ste vi že naredili vašo?

Komentarji obiskovalcev3 komentarjev, dodajte svojega

kr'en je 31.3.2009 ob 19:03 napisal/a: 1.

Jaz sem enkrat pobrisal 13gb podatkov. Madona sem bil jezen. Ni srečo ni bilo nič hudo pomembnega, bolj ali manj filmi, ki se jih da na novo potegnit.
Pa, če bi pobrisal samo v koš bi še bilo vredu, ampak ne, stisnil sem shift+delete za totalno takojšnje birsanje :lol:

Andrej je 09.4.2009 ob 06:04 napisal/a: 2.

Sam vedno brišem s Shift+Delete. Je hitreje pa bolj adrenalinsko ;)

kr'en je 13.4.2009 ob 12:04 napisal/a: 3.

Saj jaz sem tudi, če nebi se to nebi zgodilo :D

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: