Blog Glasba in film EMA 2009, še enkrat

EMA 2009, še enkrat

Mogoče sem bil malce skop pri prejšnjem opisu dogajanja na EMI. V bistvu se je več zgodilo po EMI, kjer je eden izmed članov skupine Langa ponorel:

“Lani ste nas zajebali, še ovo leto ste nas zajebali? Ovo leto ste nas še zajebali! Lani ste nas zajebali, a sad ste i Hrvate poslali igrat na Eurosong. Da niso nam režija dali koju točko, to se vidi, jebemu sunac. Ampak niste to Slovenci nič krivi, to so na RTV Sloveniji krivi, ne Slovenci. Naj snemajo, naj se vidi, da je tu goljufija,”

vir: http://www.indirekt.si/scena/druzabna_kronika/afera_zaradi_zirije_in_hrvatov_na_emi/122454

Pustimo sedaj to, da to ni bilo primerno, bolj se je potrebno osredotočiti na to, da bomo “poslali Hrvate igrat na Eurosong”.

Številni komentarji po forumih, portalih, ki se pridružujejo temu mnenju, prikazujejo čredni nagon ovc, ki jim je politika sprala možgane. Zadevo podpihujejo novinarji s pompoznimi naslovi in iz muhe naredijo slona (http://24ur.com/bin/article.php?article_id=3156503). Najbrž se nihče ne zaveda, da je Cvet z juga, zmagovalno skladbo Alenke Gotar, napisal Andrej Babić, ki je (prav ste uganili) Hrvat. Spisal je tudi Mandoline in Metulja, Saški Lendero poleg tega je kriv je tudi za letošnji zmagovalni komad. Aha, pa smo tam. Omenjene komade so ljudje oboževali, nihče se ni pritoževal nad avtorjem. Bizarno.

Naj povem, da mi je zmagovalni komad sicer všeč, vendar me malo skrbi kako se bo obnesla ravno pevka. Pa ne zato, ker je iz Hrvaške, ampak ker njen glas komaj zdrži komad. Upam, da bodo skladbo preuredili in izboljšali petje. Komad od Lange ni nič posebnega, pač generičen, resda bi si zaslužil par točk, vendar so izsiljevanja, češ, da je žirija pristranska, odveč. Če mislijo, da bodo zmagali samo zato, ker lani niso, potem so na napačni EMI.

Ogledal sem si tudi včerajšnja Trenja, kjer se je brat Jože opravičil za incident. Pohvalno. Nekateri drugi gostje so spet stresali fore o kuhinji. Najbolj smešen je bil Werner s svojo izjavo, da on točno ve, kdo stoji za podeljevanjem glasov. Ni pa želel povedati kdo so to, je pa zagrozil, da bo to storil, če bodo ovirali njegovo varovanko Brigito. LOL, naslednje leto bo EMA očitno spet vredna ogleda :D

Smešno je, da če je le televoting, priredijo rezultate telefonskih glasovanj, če je televoting + komisija priredijo komisijo, ne pa televotinga. Bistri so. Če so lani priredili televoting, jim letos najverjetneje ne bi bilo težko prirediti rezultate tako, da bi bili usklajeni s komisijo.

Kakorkoli že: Z A R O T A (z velikimi črkami). Ljudje pograbite vse teorije o njej in še na veliko glasujte. Saj veste, da se boste lahko spet pritoževali čez kuhinjo ;)

Komentarji obiskovalcev3 komentarjev, dodajte svojega

Mala je 07.2.2009 ob 13:02 napisal/a: 1.

Jaz sem si tudi ogledala Trenja in mi je brez veze, ker je izpadlo tako, da če gredo Langa tudi drugo leto na Emo morajo zmagati, ker so jih že dvakrat zaj***. HALO!!! Kaj pa če bodo imeli čist bedno pesem… Naj zmaga najboljša pesem. Sicer so pa že na začetku vedeli, da bo televoting in komisija ter da je možno, da se kaj takega zgodi. Meni osebno pa je njihov letošnji komad brezvezen, stokrat že slišan. Logično se mi pa tudi zdi, da se mnenje komisije in ljudstva razlikuje. V komisiji so ljudje, ki so glasbeniki oz. imajo znanje o glasbi, povprečen glasovalec iz ljudstva pa glasuje za svojega najljubšega izvajalca, ne glede na to, kakšno pesem poje. Moje skromno mnenje je, da bi morala tudi v prihodnje zmagovalca določiti strokovna komisija in televoting.

Andrej je 07.2.2009 ob 13:02 napisal/a: 2.

Lepo povedano. Kombinacija se tudi meni zdi najbolj smiselna in še najbolj fer.

Laurena je 25.2.2009 ob 22:02 napisal/a: 3.

Se strinjam, kar si napisal ;)

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: