Blog Kritike Podražitev bonov

Podražitev bonov

Za podražitev, ki je kot strela z jasnega zadela študentarijo, sem izvedel že v nedeljo. Skominalo me je, da bi že takrat napisal kako pikro, vendar sem se raje zadržal, da vidim kako se bo zadeva razvila.

Cena najdražjega bona je namreč sedaj že 4,47 €, kar je mimogrede skupno s subvencijo (2,53 €) že 7 € (1677 SIT) za kosilo. Razumem, da gre za ponudnike eksotične hrane, ki jih sam sploh ne obiskujem. Bolj me je zabolela podražitev menze v Rožni dolini (1,55 € na 2,17 €) in menze na fakulteti za strojništvo (iz 2,24 € na 3,17 €).

Ali je podražitev upravičena ali ne bi se dalo razpravljati. Dvig cen za blizu 1 € definitivno ni upravičen. Gostinci seveda trdijo, da je, ker so stroški dela višji, stroški surovin so višji itd. Izgovori se mi zdijo za lase privlečeni, saj so nekateri ohranili isto ceno (ob isti ponudbi) ali pa se le minimalno podražili.

V čem je potem trik? Dobivajo nekatere restavracije skriven bonus? Ali pač tiste, ki so podražile, nategujejo. Oglasili so se že številni ogorčeni pozivi, ki pa niso mogli priti iz preveč brihtnih glav, saj hočejo povišanje subvencij. S tem bi seveda dali potuho gostincem, ki bi ob naslednji priložnosti spet dvignili cene, češ, saj bo država častila razliko.

Rešitev je najverjetneje v bojkotu restavracij, ki imajo pretirano ceno. Dvomim, da se bo to zgodilo, prej bomo spet dočakali koncerte, pardon proteste, ki jih bodo organizirali “brihtneži”, da bi izsilili povišanje subvencij.

Se že veselim!

Komentarji obiskovalcev2 komentarjev, dodajte svojega

ursie je 09.1.2009 ob 16:01 napisal/a: 1.

Najlažje odirajo tiste, ki so že itak brez denarja: študente. Fer pa nikakor ni! Naj povišajo ceno kosil še v parlamentu ipd. Se bo treba zbunit.

Andrej je 12.1.2009 ob 08:01 napisal/a: 2.

To je res, vendar se je potrebno zbuniti na pravi način.

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: