Blog Neljubi dogodki Počitnice so me potegnile za nos

Počitnice so me potegnile za nos

Presenetljivo, danes kljub premaknjeni uri, nisem imel težav s časom. So se pa pojavile druge, ki so vezane na šolske in srednješolske počitnice. Čisto sem namreč pozabil nanje in sem veselo :D čakal na avtobus. Poleg mene je čakala tudi neka gospa.

Deset čez pet je avtobus tudi prišel, vendar ni bil pravi. Na njem je namreč pisalo le Slovenj Gradec in ne Ljubljana. Gospa je pogumno stopila nanj, jaz pa sem okleval. Šofer jo je začudeno pogledal, ko je rekla do Ljubljane in rekel, da to ni pravi avtobus, nakar je ona dejala, da je včeraj vprašala nekega drugega šoferja in bo potrebno prestopiti. Po slišanem je šofer še meni rekel, da naj stopim gor za vsak slučaj.

Odpeljali smo se do Dravograda, kjer je že čakala množica 13 ljudi in šofer je rekel, da naj kar greva dol, ker očitno bus pride. Napaka!

Z gospo sva nato poleg množice čakala, a avtobusa ni bilo od nikoder. Šel sem si ogledati vozni red na tabli nedaleč vstran in takrat me je prešinilo. O ne, saj so počitnice!
Drugi so do enakega sklepa prišli po drugi poti: telefonirali so na Koratur. Naslednji avtobus naj bi prišel šele čez 2 uri. Medtem ko sem tuhtal kam naj grem zabiti 2 uri, se je množica redčila. Eni so imeli srečo in so ponje prišli z avtomobilom, drugi so se zatekli v bližnjo kavarno.

Tako sem se odločil, da sam grem na čaj in pridružila se mi je neka druga starejša gospa (ta ni tista, ki je z mano prišla na avtobus do Dravograda). Sedla sva za isto mizo in plačala mi je čaj :)

Nato sva klepetala in zvedel sem, da je njej (in najverjetneje ostalemu ducatu nesrečnikov iz Črne in Raven na Koroškem) šofer zagotovil, da ima prestop v Dravogradu, kar se je seveda izkazalo za neresnico.

Med čakanjem sem tudi prejel klic od znanke, ki se je, ko sem opisal mojo zgodbo, spomnila, da bi bilo pametno preveriti, če njen vlak res vozi. Uganite kaj je bilo: vlak ni peljal :D

Torej če zadevo seštejem, so počitnice, ki so letos malce nenavadno postavljene, za nos potegnile 18 ljudi! Ne pustite, da tudi vas!

Dodajte komentar

Zadnja sprememba: | Deli na: