Blog Neljubi dogodki Več kot tri tedne brez interneta

Več kot tri tedne brez interneta

Že od 4.8, ko je pri nas doma hudo treskalo, sem brez interneta. Zgodba, ki stoji zadaj je poučna in me je izučila. Modem je bil med nevihto izklopljen. In sicer sem izklopil kabel, ki je napeljan od centrale v modem. Žal to ni bilo dovolj. Kabel od telefona sem imel namreč še vedno vklopljen, navit pa je bil na cev od radiatorja (centralna kurjava). Med hudim bliskom se je posvetilo v vtičnici, ki je bila 1m oddaljena od modema, a precej bliže cevi radiatorja – 30 cm. Blisk je bil očitno dovolj, da je uničil zunanji modem. Ta se sicer odziva in vede normalno, vendar povezave nikakor ne vzpostavi (preizkušeno tudi na drugi liniji).

Tako sem ostal brez modema in interneta. Usoda je hotela, da je ravno takrat iz avtomobila pričel curljati bencin (počila je cev, ki sem jo kasneje zamenjal). Tako na internet nisem mogel niti v knjižnico. Med tem časom sem pridno pisal prispevke za na stran (oglejte si posodobitve) in tuhtal kako se naj iz težave rešim.

Logični sklep je bil: nakup novega modema. Ker nisem hotel tvegati, sem se odločil kupiti nov modem. Žal je rečeno laže kot storjeno, saj v večih trgovinah modema enostavno niso imeli. Tudi v spletnih trgovinah je kazalo ubogo, vendar sem ga uspel najti na EnaA (no, ne jaz, vse to je potekalo preko telefona). Žal je bila zadeva varljiva, saj modema niso imeli na zalogi in bi ga prejeli v roku šele enega meseca!!! Nadaljeval sem iskanje in naročil modem preko neke druge trgovine. Modema še nisem prejel in tako doma še vedno ostajam brez interneta. Bljak.

Žalostno je, da ko ima hudič mlade, jih ima veliko. Nekako mi je uspelo namestiti poškodovane Windows XP na računalnik in soočal sem se s številnimi težavami. Glede njih nisem mogel ukreniti nič, ker sem bil brez interneta in jih pač nisem mogel analizirati.

Niso pa bili Windows edini, ki so me mučili. Sesuvale so se še številne igre, ki bi jih rad preigral, a spet brez interneta nisem mogel dostopati do popravkov. Hud problem.

Ob tem sem se pričel spraševati kdaj se bo pričenjalo z ostalimi računalniškimi komponentami dogajati tako kot sedaj z navadnimi modemi.

Do kdaj bom sploh lahko še dobil v trgovini vgradno enoto, ki bo znala brati/peči CDje? O tem pa kdaj drugič.

Komentarji obiskovalcev6 komentarjev, dodajte svojega

kr'en je 27.8.2008 ob 21:08 napisal/a: 1.

Huh, ojej, si pa imel smole, da je izlepa ne zamnjka.
Letos je čudno, slabo leto, ne vem kaj je to.

Tudi meni avto nagaja kar naprej po malem, ne vem, če ne bo kmalu za popravilo vloženega toliko denarja kot sem ga dal ob nakupu.

Uršie je 28.8.2008 ob 18:08 napisal/a: 2.

Konec dober, vse dobro. Samo da si nazaj.

Andrej je 28.8.2008 ob 19:08 napisal/a: 3.

Ni še konec, ker še vedno nimam modema ;)
Lahko se še zavleče in še enkrat poniknem za kak mesec :)

Luka je 29.8.2008 ob 22:08 napisal/a: 4.

Meni se bi zmešalo.

JureG je 01.9.2008 ob 18:09 napisal/a: 5.

Zelo nadležno. Na začetku študijskega leta sem bil 1 mesec brez interneta, ker je telekom nekaj zaj***** in na moje presenečenje ni bilo prevelikih odtegnitvenih sindromov. Seveda sem ga pogrešal, še posebno bloge, MSN in podcaste.

Andrej je 02.9.2008 ob 21:09 napisal/a: 6.

Hja, saj mene tudi ni mučilo, ker bi bil zasvojen s čim na internetu, bolj me je motilo to, da nisem mogel nič delati: urejati svoje in drugih spletnih strani.

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: