Blog Objave Za vikend na morju

Za vikend na morju

V soboto zjutraj sem se za tri dni preselil v Izolo. Letos se nisem podal na Koprski festival, ampak le na kopanje.

Na obali se je dalo videti marsikaj (ne, ne ciljam na ženske zgoraj brez :P ). Enkrat so nas ob prihodu na plažo pričakali luštni dolgi, v vodi lebdeči, trakovi. Na začetku so zadevščine izgledale kot dolgi kosi morske trave, ob bližnjem pogledu pa se je izkazalo, da gre v resnici za oljne oz. naftne madeže. Lepo.

Na malo oddaljenem kosu morja je plaval bolj razredčen rjav madež veliko večje površine. Lepo se je ga je videlo, če si pogledal malo postrani. Plavalci, ki so se veselo kopali na tem predelu, tega očitno niso opazili. Šment. Seveda nas to ni odvrnilo od kopanja in ko so valovi madeže naplavili na obalo, smo že veselo plavali (priznam, večino časa nisem plaval, ampak sem se boril za življenje :) ).

Voda ni bila ravno topla in zame, ki mi mrzla voda predstavlja muke, je bila izkušnja dokaj neprijetna. Še posebej hecno mi je bilo, ko je en fant desno od mene vzpodbujal svojo mamo, češ da tak tople vode še ni bilo in da naj kar skoči, ker je boljše en šok, kot pa več njih – še posebej za srce. Njegovih nasvetov seveda nisem upošteval, raje bi umrl od več šokov, kot pa se vrgel v vodo :)

Nisem pa le plaval, saj mi je uspelo v vodi opaziti zanimiv predmet. Bil je zelen in je lebdel nedaleč od obale. Seveda nisem super plavalec (nisem pa zanič :P ), ampak kljub temu sem se pogumno odpravil po plen. Bila je lopatka, ki jo je očitno izgubil kak otrok. Ob prvi priliki jo poslikam.

Zanimivo je bilo kako blizu obale so se nekateri vozili s čolni. Res prijetno za plavalca, ki ga lahko potegne med ladijski vijak. Še imamo prave pomorščake na obali!

Niso pa bili le čolni tisti, ki so bili tu pa tam nevarni. Izstopala je mulčad, ki je metala kamne v vodo in sicer nevarno blizu plavalcem. Njihove vestne in vzorne matere so medtem poslušale empetrije ali pa se zabavale ob najnovejših tračih iz rumenega tiska. No, ker so bili tako prepuščeni sebi, so seveda kmalu pričeli delati neumnosti med sabo in tako smo imeli pravi Jackass show. Najbolj žalostno je bilo, da sta bila udeleženca tam nekje med 4 in 6 letom starosti.

Vikend in ponedeljek sta hitro minila in seveda se je bilo potrebno odpraviti domov po avtocesti. Imbecilov, kot že sami verjetno veste, na njej ni manjkalo. Od motoristov, ki te prehitevajo s ~300km/h do tistih, ki na avtocesti vozijo manj kot 60km/h. Ni manjkalo celo med sabo prehitevajočih tovornjakarjev. Pravi šov!

Kljub vsemu smo srečno prispeli domov. Huh. Naslednje leto pa morda spet :)

Komentarji obiskovalcev3 komentarjev, dodajte svojega

kr'en je 31.7.2008 ob 08:07 napisal/a: 1.

Heh, tudi jaz imam probleme z hladno vodo :D

Teli nedeljski “navtiki” gredo pa tudi meni blazno na živce, glisirajo čisto blizu obale in ne pazijo kod vozijo, bedaki.
Žal je tako, da se ponekod da kupiti izpit za voditelja čolna brez opravljanja izpita in učenja. Grrr
Pa tudi na cesti se folk čedalje bolj obnaša ko da so sami na cesti.
Kam gre ta svet…

Andrej je 31.7.2008 ob 18:07 napisal/a: 2.

A da se da izpit za voditelja kupiti? Kako je to sploh lahko dovoljeno? Mi postane slabo, ko pomislim na to kako grozno poškoduje ladijski vijak plavalca.

kr'en je 04.8.2008 ob 17:08 napisal/a: 3.

Mnja…žal je tako da se z dovolj denarja kupiti skoraj vse. V državah bivše juge pa še posebej.

Vijak lahko plavalca zmelje, ne samo grozno poškoduje.

Redno spremljam forum podvodnih lovcev in apneistov Apnea 2000 in fantje dostikrat poročajo da čolni plejejo z polnim gasom, kljub temu da imajo ob sebi z zakonom predpisano bojo, skoraj nad njimi, ali pa čisto zraven boje. Človeka prime, da bi podvodno puško namesto na ribah uporabil na čolnu takega bedaka.

Folk preprosto ne ve kaj pomeni rdeča boja z rdečo zastavico in poševno belo črto na njej.
Zakaj ne ve? Najpreprostejša razlaga je da niso opravljali izpita. Ker, če ne ti je ob obiskovanju tečaja vse razloženo.

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: