Blog Glasba in film Na premieri Hancocka

Na premieri Hancocka

Pozor. Dobro se oprimite stola kajti o filmu ne bom povedal nič kaj dobrega :)

Včeraj sem si po opravljenih izpitih zaželel iti v kino. Ker že dolgo časa nisem videl dobre akcijske komedije, sem se odločil, da si bom ogledal film Hancock. Pod filmom je pisalo akcijska komedija in pri Koloseju so ga celo označili kot film meseca.

IMDB ocena, ki sem jo nalepil že prej in jo bom še enkrat (takole) :), je kazala 6.5 zvezdic (mimogrede, danes kaže že 6.8, me zanima kako bo stanje čez kak mesec) in bil sem malo skeptičen: “Mogoče pa raje ne bi šel”, dvomi so se kasneje izkazali upravičeni.

POZOR: spodnji tekst morda vsebuje delčke zgodbe :P

Nekaj trenutkov po začetku filma sem naletel na prvi moment, ko me je zvilo, da sem film šel sploh gledat: majhen deček (star par let) superheroja Hankcocka označi kot kretena – lepo, nekako sem pričel slutiti kam pes taco moli. In res, celoten humor v filmu temelji na bolanih šalah, ki bodo mogoče komu zabavne, a meni niso bile. Lahko bi rekel, da so me nekatere stvari celo šokirale. Kot recimo prizor v zaporu, ko Hancock porine glavo od nekega zapornika drugemu v rit. Če je to komu smešno, lepo. Meni se je zdela najbolj bolana fora v filmu.

Akcijskih momentov seveda ne manjka (ker je to akcijska komedija) in recimo, da mu lahko to štejemo v dobro.

Film vsebuje kup nelogičnosti, ki so tako grobe, da prav zmotijo. Ne bom jih vse našteval, ker film tega ni vreden.

Zgodba ni nek višek. Razlaga superherojskih lastnosti glavnega junaka namreč deluje prisiljeno. Konec je pa katastrofa vseh katastrof. Pocukran in Holivudski na kubik: Izkaže se, da ima Hankcock v resnici “ženo” s podobnimi lastnostmi kot on. Zanjo ni vedel, ker je pred 80 leti preko neke poškodbe glave izgubil spomin. Ko sta dlje časa skupaj postaneta umrljiva.

Hancock misli, da je še vedno nesmrten, in poskuša preprečiti rop, a ga ustrelijo. Pristane v bolnišnici in pride ga obiskati tudi “žena”. Ravno v tistem trenutku se pojavijo bad guyi z orožjem in “ženo” ustrelijo. Hancock in lopovi se nato borijo, žena pa vmes umre – vsakič ko udarijo njega, poškodujejo tudi njo! Tudi Hancock umre – vsaj tako je videti v filmu in nato čudežno oživi. V želji, da bi “ženo” rešil, se prične sam poškodovati – no, mogoče le poskuša spet poleteti, kdo bi vedel – pozor, prej je to ženi škodilo, zdaj pa ji več ne in spet oživi. Lepo, sem mogoče kaj spregledal?

Skratka, razočaranje, ki si ga raje prihranite in si oglejte kak drug film.

Komentarji obiskovalcev2 komentarjev, dodajte svojega

persson¸ je 26.7.2008 ob 14:07 napisal/a: 1.

Mogoče si od filma preveč pričakoval. Akcijske komedije so vedno nekako tak-tak. Ne smemo od njih pričakovati dramatičnih razpletov, so nekaj podobnega kot mnoge pocukrane ljubezenske zgodbice, ki se vse končajo na enak način. Strinjam se z oceno filma na IMDB-ju, čeprav men ni bil film slab. Je pač zgodba za relaxing in nič-ne-misliti in dobro, da je v kinu poleti.
Will Smith mi kljub vsemu ostaja poleg Denzela eden najboljših igralcev.
Aja pa glede konca. Ni šlo za samopoškodovanje, ampak zato, da se je Hancock želel oddaljiti od “žene”, saj ju je bližina delala ranljive. :)

Andrej je 28.7.2008 ob 22:07 napisal/a: 2.

Priznam. Res sem preveč pričakoval. Kaj češ, zdaj sem ga že pogledal. Glede konca imaš verjetno prav, meni ni bilo logično :)

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: