Blog Blog Google me ne mara več toliko :(

Google me ne mara več toliko :(

Odkar sem ustvaril novo domeno in pričel preusmerjati ves promet tjakaj, sem opazil upad obiskov. In to ne majhen upad. Število obiskovalcev je padlo namreč kar za 1/3. Večina mojega prometa namreč temelji na obisku iz spletnih iskalnikov (okrog tri četrtine). Levji delež od tega obiska pobere Google, ki pa je do novih domen rahlo neprijazen.

Tako sem kljub temu, da sem napravil čisto pravilni 301 HTTP redirect, padel iz rezultatov na prvih straneh in pristal najverjetneje nekje na koncu (vseh strani pa tako ali tako še ni poindeksiral).

Upad se mi je zdel nekako logičen in pričakujem, da bo še kak mesec stopnjevalo, dokler se obisk ne bo približal enemu obisku na dan (to bom jaz :D ), nato pa bom mogoče spet pričel pridobivati obiskovalce.

Srčno upam, da mi poleg te neprijetnosti ne bo padel PageRank (sedaj sem imel 4). Če se to zgodi, bo pa res postalo problematično, saj je PageRank še kako pomemben za prikaz v rezultatih.

Komentarji obiskovalcev6 komentarjev, dodajte svojega

persson je 27.3.2008 ob 21:03 napisal/a: 1.

Ja sam bo sčasoma čedalje več. Google se bo že prilagodil.

Mala je 27.3.2008 ob 22:03 napisal/a: 2.

Andrej, ne pozabi, da nas je nekaj, ki redno obiskujemo tvojo stran, tako da obisk zakotovo ne bo padel pod 5 obiskov na dan :)

Andrej je 28.3.2008 ob 07:03 napisal/a: 3.

Hehe. No pa sem spet opogumljen :)

persson je 29.3.2008 ob 19:03 napisal/a: 4.

Točno tako mislim, kot je napisala Mala.

Simon je 01.4.2008 ob 19:04 napisal/a: 5.

Pred časom sem slišal, da Google ne mara poddomen… morda je to krivo. Poleg tega je vprašanje, če imaš v opisu vse ključne besede, pod katerimi želiš, da te najdemo. Pa blog je dobro, da vpišeš v kakšne imenike blogov (si.blogs), če ga še nisi. Pač malo reklame, pa bo… vsebina je za moje pojme dovolj zanimiva, da se nekateri vračamo na tvojo stran.

Andrej je 01.4.2008 ob 20:04 napisal/a: 6.

V bistvu je tudi predhodnji naslov bil poddomena. Se pa vračam na prvo stran med rezultati. Očitno me že mara :)

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: