Blog Nostalgija Srečanje računalniškega krožka DGM

Srečanje računalniškega krožka DGM

Danes smo se končno spet srečali nekdanji in sedanji člani računalniškega krožka II. gimnazije Maribor. Sklenili smo, da se srečamo pred gimnazijo in nato nadaljujemo v bowling center Strike. Tako sem se spet imel priložnost potikati po Mariboru, v katerega sem prišel kar z avtobusom. Zjutraj je bilo dokaj znosno in ne premrzlo.

Ko sem hodil po ulicah, sem v ulici desno zagledal berača, ki je z berglo “fehtal” denar. Nič posebnega ne bi bilo, če ne bi v naslednji ulici videl njegovo kopijo. Akm. Ne bom trdil, da sem si prejšnjega tako hudo dobro ogledal, ampak tole me je prav presenetilo. Organizirano beračenje, pfff, kako globoko so eni padli.

V šoli, kjer je ravno potekal informativni, smo se zbrali in nato difundirali k tistim, ki so imeli avtomobil. Vožnja do centra je bila zabavna, saj so očitno redki poznali pravo pot :) . Tako smo zadevo zgrešili, a jo nato le našli.

Sledil je bowling, ki sem ga, če ne štejemo akrobacij na igralni konzoli Wii, igral prvič v življenju. In ni mi šlo slabo. Bil sem parkrat drugi in parkrat tretji (izmed štirih igralcev). Uspelo mi je par strikov in na koncu ene igre celo triple strike. Žal to ni zadostovalo za prevzem vodstva, saj mi je manjkalo še 8 točk. Če bi točke sešteli, bi od 20 udeležencev verjetno padel v prvo deseterico. Ni slabo za prvič.

Problem je bil le v tem, da sem prvič naključno izbiral krogle, nato pa postal pozoren na njihovo težo. Ker so spočetka težje lepše letele, sem izbiral le te. Napaka. Kmalu so me prsti tako boleli, da jih nisem mogel več držati, zato sem posegel po oranžni krogli, ki je bila za 2 številki lažja (bogve kak se to meri). Super ideja, saj mi je s pomočjo oranžne krogle šlo naravnost odlično.

Ko se je igranje končalo (2 uri), smo šli še na kosilo in malo poklepetali. Ker nisem bil z avtom, sem se dokaj hitro moral odpraviti na avtobus. Od Druge do glavne postaje sem šel peš in zeblo me je kot psa. Ob kakih pol sedmih zvečer, sem bil že doma. Bilo je zelo zabavno, upam, da se bomo dobili še kdaj.

Komentarji obiskovalcev2 komentarjev, dodajte svojega

Jaka je 17.2.2008 ob 16:02 napisal/a: 1.

Tiste številke gor so teža krogle v funtih (pound), oznaka lb. Ker je igra ameriška, se uporabljajo njihove utežne mere.

Je pa bowling kar družabna zadeva, čeprav bolj dolgočasna. Imam raje biljard, manj družaben, a bolj zanimiv. :)

Andrej je 19.2.2008 ob 21:02 napisal/a: 2.

Aha, hvala za informacijo. Meni je pa bowling zanimiv, je pa na Wiiju neprimerno lažji ;)

Dodajte komentar

Zadnja sprememba: | Deli na: