Blog Glasba in film Therion – megakoncert

Therion – megakoncert

Torej dogodil se je megakoncert skupine Therion, ki je Slovenijo že obiskala 31.1 in nastopila skupaj s skupino Grave Digger. Tisti nastop je bil napram temu bleda senca. Takrat je bilo namreč ozvočenje katastrofalno in je kitara, ki jo je vihtel Kristian Niemann prav nemilo cvilila. Tokrat so se vrnili v slogu.

Predskupina je bila The Vision Bleak, Sirenia je svoj nastop, ker jih je zapustila pevka, odpovedala. The Vision Bleak so odigrali kakih pet ali šest komadov, vendar v publiki niso dosegli kaj prevelikega odziva. Mogoče so ravno zato po 30 minutah igranja zapustili oder.

Sledila je glavna skupina Therion. Začeli so kar brutalno z The rise of sodom and gomorrah in svoj odličen nastop zaključili s Summer Night City. Vmes so si sledili sami legendarni komadi, recimo Kali Yuga – poleg prvih dveh delov so odigrali še tretjega neposnetega, Arrow from the Sun, Adulruna Rediviva, Via Nocturna, Ginnungagap, Wine of Aluqah, Typhon, Lemuria v akustični verziji, preigrali so tudi album Theli in zaigrali še kak komad, ki ga nisem poznal.

Scenerija je bila fenomenalna. Od trebušne plesalke, ki je popestrila šov, do dam z jelenjimi glavami in pravcatega sramotilnega odra, kjer je pevec Snowy Shaw tudi odpel enega izmed komadov.

Zasedba je bila klasična, poleg štirih stalnih članov Christoferja Johnssona, Johanna in Kristiana Niemanna ter Petra Karlssona so nastopili še klaviaturist Ferdy Doernberg, poleg že omenjenega Snowy Shawa pa so pevsko zasedbo sestavljali še pevka Lori Lewis in Thomas Vikström. Kot posebni gost je nastopil Piotr Wawrzeniuk, ki je odpel par komadov, ki bi brez njega enostavno ne izzveneli dobro.

Poslikal nisem nič, ker nisem imel fotoaparata, poleg tega sem pa raje užival v noro dobri predstavi. Se že vidim jutri: gluhega, hripavega, z bolečim križem, ramo in heksnšusom :). Tistim, ki ste koncert zamudili, je pa lahko večno žal.

Komentarji obiskovalcev2 komentarjev, dodajte svojega

persson je 10.12.2007 ob 08:12 napisal/a: 1.

Bom moral dobiti kakšen komad od teh izvajalcev, da vidim kakšna glasba je to.
Mačka je kej? :D

Andrej je 12.12.2007 ob 22:12 napisal/a: 2.

Ni bilo mačka niti heksnšusa (vsaj prvi dan ne). Me je pa v torek prav peklensko bolel vrat.

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: