Blog Neljubi dogodki Programerska nočna mora

Programerska nočna mora

Včeraj sem delal na programu, ki bi ga moral pretvoriti v združljivega s vsemi verzijami Windows. Uporabil sem orodje za predelavo programa v kompaktnejšo obliko in ga poskušal pognati. Sledil je šok – program ni delal, ampak se je zaciklal (neskončnokrat zagnal). Več ur sem iskal rešitev in jo končno tudi našel.

Namesto start program.exe sem napisal cmd /c start program.exe . Žalostno je bilo, da sem izgubil združljivost z Windows 9x. Nato sem iskal še rešitev zanjo in jo spet po več urah našel v eksterni zagonski datoteki.

Kasneje sem težavo rešil in rad bi jo delil tudi z drugimi (da se boste lahko temu izognili): problem je bil v imenu datoteke (start.exe), ki je bilo enako ukazu v shell okencu. Smešna napaka, ampak stala me je več ur dela in živcev.

Komentarji obiskovalcev3 komentarjev, dodajte svojega

MoD je 01.12.2007 ob 21:12 napisal/a: 1.

Mah vem kako je to… Ko včasih zaradi nečesa tako banalnega zapraviš po več ur… Heh, trenutno programiram eno igrco, in se mi je naključno krešala. Sem potreboval 2 uri, da sem ugotovil da manjka v main() en new() :P

Andrej je 02.12.2007 ob 20:12 napisal/a: 2.

Ja, brutalne so tudi razne vejice, podpičja in podobno, ki se hitro skrijejo. Btw.: kdaj bo pa igra na voljo za predogled? :)

MoD je 05.12.2007 ob 20:12 napisal/a: 3.

Računam da bo gotova tam nekje Januarja. Ali pa prej, če računam da bo med božičnimi počitnicami malo več časa za programiranje! :)

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: