Blog Neljubi dogodki Norci na cesti: Odstavni pas

Norci na cesti: Odstavni pas

Koliko vas med vožnjo po avtocesti pazi na odstavni pas? Mogoče opazite kakšno vozilo, ki je zaradi okvare postavljeno na njem ali pa opazite policijo, ki se pelje po njem medtem ko stojite v koloni. Kaj pa med zavijanjem z avtoceste?

V petek me je namreč naravnost šokiralo, ko sem videl motorista, ki je s hitrostjo blizu 180km/h pridrvel po odstavnem pasu. Nato je menjal pas, zavijugal med vozili in spet nadaljeval po odstavnem pasu, ker je bil prehitevalni zamašen.

Med zavijanjem z avtoceste namreč ponekod preidete na odstavni pas, ki se kar nadaljuje. Če v takem primeru niste pozorni na take tepce, se zna zgoditi, da motorist kljub temu, da vas bo pravočasno opazil, ne bo mogel pravočasno zavréti ali pa pravočasno menjati pasu. Navsezadnje je potrebno na odstavnem pasu običajno zmanjšati hitrost na 40km/h. Posledice si lahko mislite.

Pa niso motoristi edini, ki se veselo vozijo po tem delu avtoceste. Tudi avtomobiliste sem že videl. Bila je ogromna kolona zaradi del na cesti in nek pametnjakovič se je odločil, da bo uspel priti nekam kar po odstavnem pasu. Bil sem na avtobusu in naš šofer je premogel toliko poguma, da je bebca enostavno zablokiral. Zadeva me je zelo navdušila in komaj sem se zadržal, da mu nisem čestital. Tako je treba. Kdor pa spusti ubežnika z odstavnega pasu zopet v kolono pa dela sam sebi škodo.

Vselej si torej oglejte stanje na odstavnem pasu, preden zavijete z avtoceste.

Komentarji obiskovalcev1 komentarjev, dodajte svojega

Mala je 14.10.2007 ob 13:10 napisal/a: 1.

Nekateri so res kreteni in si marsikaj dovolijo. Če pa pride do nesreče, se pa zgovarjajo na tiste “nesposobneše”, ki vozijo po predpisih. Tudi jaz sem že bila priča vožnji po odstavnem pasu, ko so bili na avtocesti zastoji. Enim se pač res zelo mudi. Ljudje…počasi se daleč pride. Pa bolje pozno kot nikoli.

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: