Blog Razmišljanja Jesen je tu!

Jesen je tu!

Danes se je pričela koledarska jesen. Naj se sliši še tako čudno, ampak danes sem preden, da sem pogledal na koledar začutil, da se je nekaj spremenilo. Počutil sem se drugače, nekako spremenjeno. Mogoče je bilo to posledica česa drugega – kakšnega vonja v zraku, pozicije sonca, lune, zvokov, ki sem jih slišal, osvetljenosti. Ne vem, sprememba pa je.

Mogoče je bila neznatna dokler nisem vedel da je danes pričetek jeseni, zdaj pa se počutim konkretno drugače. Zanimivo kako se da zmanipulirati občutke. Placebo efekt naenkrat pridobi smisel, ko se zaveš, da lahko čute tako prevaraš. Naenkrat se ti zdi povsem verjetno, da boš ozdravel, ali se ti bo zdravje poboljšalo, če boš le verjel v ozdravljenje.

Potem ko sem pred časom doživel lucidne sanje (sanje pri katerih zavestno vplivaš na dogodke v njih), na vse te psihološke čirule-čarule gledam drugače. Človeški um je neverjeten in ima osupljive zmožnosti.

Vse kar morate storiti, se je poglobiti vase. Pričeti izvabljati svoje sposobnosti. Mogoče pa boste tudi sami pričeli dojemati naravo in druge ljudi drugače.

No, tale sestavek neke rdeče niti ali višjega smisla nima (niti ni povezan z naslovom), mogoče je pa to posledica drugačnega počutja? (ali pa so se mi pričeli kisati možgani :))

Komentarji obiskovalcev5 komentarjev, dodajte svojega

Tadeja je 26.9.2007 ob 09:09 napisal/a: 1.

Hmmmm… Letos se je jesen obrnila k nam tam nekje, ko se je zacela luna polniti- do polne lune. Mene osebno to zelo vrze iz tira, ne spim in pocutim se vsak mesec v tem obdobju drugace… Morda je tudi Luna pripomogla k temu, da si se pocutil drugace… Aja, pa lepo jesen vsem…:)

Lp

Tadeja

Andrej je 26.9.2007 ob 10:09 napisal/a: 2.

Ja, mislim da bo polna luna še najbolj verjetna razlaga (verjetno s kombinacijo mraza).
Tak mimogrede: maš tudi ti kak blog?

LP

Tadeja je 26.9.2007 ob 13:09 napisal/a: 3.

Hehe… Ne nisem se se lotila tega podviga… Koliko pac pisem bolj zase, ce razumes… Aja no nekaj usnutkov si lahko preberes kr na moji majhni zadevi “my space” na tadejafranges@hotmail.com… Ce me zelis dodati med stike seveda. :)

Lp

Andrej je 26.9.2007 ob 14:09 napisal/a: 4.

Aha, tega myspace ne uporabljam (microsofta ne maram po pravici povedano). Si jo bom pa ogledal. Hvala za link.

persson je 28.9.2007 ob 08:09 napisal/a: 5.

Jaz se že en teden približno tako pučutim. Mogoče smo le preveč razvajeni, občutljivi ali kaj podobnega. Kaj pa vem?

Sicer je pa jesen dolgočasen letni čas. Na morje kje blizu je težko it, za smučat še ni… Človek sploh ne ve, kaj bi počel.

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: