Blog Glasba in film Filmi? Ne hvala!

Filmi? Ne hvala!

Potem ko sem si danes ogledal močno zanič film Man Thing, so se mi filmi, ki jih tako ali tako pogledam le 10 na leto, še bolj priskutili. Že ko se je na čistem začetku mladenka razgalila in je s nekim tipom opravljala zanimive stvari v središču močvirja (akhm, čudni fetiši), bi moral vedeti, da gre za tipično zanič B-film, ki si s tem vstavkom na začetku hoče povečati gledanost (mnja, za to obstajajo tudi druge vrste filmi). Ampak sem mu dal možnost. Glede na to da je bil delan po stripovski podlagi, sem upal, da bo pa ja zanimiv.

Napaka! Bil je zanič. Do konca sem iskal nek smisel v filmu, a ga nisem našel. Bil mi je dolgočasen, situacije so bile nanizane brez repa in glave (pa ne da je strip tudi tako zanič?) Pa so mi všeč grozljivke/shrljivke – no tale film si razen dveh strašljivih vstavkov ni prislužil nič od tega.

Ob tem sem se spomnil na režiserja iz severnejših krajev. Nemec Uwe Boll. Nočna mora vseh iger, ki bi rade pristale na filmu. Tako je. Tip snema filme po zgodbi iz iger. Super, bo rekel kdo, pa ni. Še posebej tisti, ki so igro preigrali, se bodo ob filmu križali. Nage babe so v njegovih filmih itak stalnica, rdeče niti v zgodbi ni. Dogodki se nizajo tako, da moraš film previjati nazaj in par sekund premisliti, da sploh razumeš čemu se je to zgodilo.

Pogosto se nekaj zgodi kar tako, zaradi lepšega. Recimo v filmu Bloodrayne, glavna igralka leži v odprti celici ječe, naenkrat zasliši šepetanje v glavi, zato se odpravi ven, tam pa je po naključju drugi izmed glavnih igralcev. Kaj se nato zgodi, si lahko mislite (če vam ne potegne, preberite še enkrat drugo poved v zgornjem odstavku), zakaj se je to zgodilo se pa še zdaj sprašujem. Sploh ne dvomim, da je bilo to v zgodbi igre (svinje seveda letijo!).
Sploh ne vem kako mu uspe pregovoriti avtorje, da mu prodajo licenco. Sposobnejši režiser, bi iz zgodbe potegnil odličen film, ki bi bil napet in zanimiv tudi za neigričarje.

Zaključek: filme bom gledal odslej še redkeje, tiste od Uwe Bolla pa še manj. Upam, da ga bo kdo tožil, za povzročene duševne bolečine, da bo nehal s tem.

Komentarji obiskovalcev4 komentarjev, dodajte svojega

persson je 22.9.2007 ob 10:09 napisal/a: 1.

Prav imaš. Slabih filmov je na tone in folk jih še vedno gleda (vključno z nama). Kaj pa vem, mogoče pa ne razumeš poante, filmografija je postala neke vrste poezija s katero ustvarjalci nizajo neke samo njim razumljive občutke.
Hvalabogu, da je dobrih filmov še vseeno dovolj. :)

M je 22.9.2007 ob 15:09 napisal/a: 2.

se strinjam s perssonom!dobrih filmov je ogromno!
tako da ne obupaj andrej!za zacetek ti predlagam enega najboljših filmov, po mnenju strokovnjakov seveda, vseh časov, PULP FICTION, quintina tarantina in ce ti bo vsec ti lahko priporocam se kaksnega!npr: snatch, death proof, sin city, lucky number slevin, !common suspect! … pa bos videl, da se ne bos od TVja odlepil! :)

Andrej je 22.9.2007 ob 21:09 napisal/a: 3.

Ja, Pulp Fiction sem že gledal in ja, všeč mi je bil in to tako, da sem ga gledal že kake trikrat :)
Za druge bomo pa še videli (za Snatch že malo dvomim ;)

demi je 24.9.2007 ob 09:09 napisal/a: 4.

Za Snatch pa še jaz garantiram, da je super!! :)

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: