Blog Objave Nova osebna izkaznica

Nova osebna izkaznica

Že pred tremi dnevi mi je potekla osebna izkaznica, vendar nisem imel časa, da bi jo zamenjal. Danes sem slučajno šel po opravkih in sem si naročil novo. Ker s starimi slikami nisem bil zadovoljen (morda zato ker so stare že 6 let :), sem se šel slikati. Prejel sem jih po hitrih 20 minutah, sicer za ceno 10€ in še nek drobiž, ampak dobro, za tako hitrost taka cena ni dosti. Ne vem če so slike uspele, ker nisem ravno fotogeničen, zato sem si jih le bežno ogledal in rekel da so dobre :D. Saj ne da bi kdaj naredil drugače, nikoli si jih ne dobro ogledam :))).

Na občini sem bil kar na vrsti in po pičlih petih minutah sem bil že konec. Uslužbenka me je kritično premerila in primerjala s sliko in hotel sem ji že reči, da sem se slikal pred petimi minutami pa sem bil raje tiho :). Tako sem za izdelavo nove osebne izkaznice potreboval slabe pol ure. Odlično. Dobim jo menda po pošti.

Mimogrede mi je potekel tudi potni list, a sem se odločil, da si ga zaenkrat še ne bom dal delati. Saj ne grem kam izven EU.

Komentarji obiskovalcev8 komentarjev, dodajte svojega

persson je 12.8.2007 ob 11:08 napisal/a: 1.

Za biometrični potni list potrebno imeti posebno sliko, medtem ko za osebno ni posebnih zahtev. Ženska se te je želela le malo podrobneje ogledati… :) Nikoli ne boš vedel, kaj se ji je pletlo po glavi… :)

Jaz imam pa samo potni list, ker osebne praktično ne potrebujem.

Andrej je 12.8.2007 ob 18:08 napisal/a: 2.

Ja ampak kaj pa če ti policaj reče osebni dokument prosim? To mi ne gre v račun…

persson je 12.8.2007 ob 23:08 napisal/a: 3.

Saj sta potni list in vozniška tudi osebna dokumenta.

Andrej je 13.8.2007 ob 10:08 napisal/a: 4.

Aha, potnega lista verjetno ne nosiš povsod za sabo, ampak da je vozniška veljavni osebni dokument pa nisem vedel. Ponekod te namreč lepo zavrnejo, da vozniška ne velja kot osebni dokument…

joshua je 24.4.2008 ob 19:04 napisal/a: 5.

Pozdrav!

Zanima me ali moraš poteklo OI prinesti na UE.

lp

Andrej je 24.4.2008 ob 21:04 napisal/a: 6.

Tega pa ne vem. Tam jo tako ali tako uničijo (prerežejo). Za vsak slučaj bi jo odnesel. Mogoče zaznamujejo, če je bila stara izkaznica prinešena in uničena…

joshua je 25.4.2008 ob 15:04 napisal/a: 7.

no ker sem jo zgubo pa mi tako al tako počas poteče in nebi rad plačeval preklica
:P

Andrej je 25.4.2008 ob 17:04 napisal/a: 8.

Aha. Kaj pa vem. Lahko si namislijo, da je zaradi preprečevanja zlorab potrebno staro izkaznico prinesti s sabo in če je nimaš jo enostavno jemljejo kot izgubljeno.

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: