Blog Glasba in film Koprski festival – Festiko

Koprski festival – Festiko

Od petka pa do danes sem bil v Kopru na koprskem festivalu. Imel sem se odlično. Večina tistih, ki se niso šli nalivati je na festival verjetno šla zaradi koncertov. Zvrstili so se številni nastopajoči, bom na kratko opisal nastope katerih sem se udeležil.

Slon in sadež sta z odlično predstavo še enkrat dokazala, da imata talent. Sicer sem že bil na njunem koncertu, vendar sta takrat nastopala sama, sedaj pa sta imela spremljevalno skupino. Z odličnimi parodijami na znane komade sta poskrbela za dobro voljo in uživanje v koncertu.

Nejša me je pustila hladnega, saj me zvrst glasbe, ki jo izvaja ne impresionira preveč. Zatorej bom raje tiho, ampak glede na odzive drugih je baje bila odlična :). Tinkara Kovač je z nastopom prav presenetila. S skupino so odigrali številne komade, ki sem jih začuda večinoma poznal :). Dober nastop, čeprav bi lahko vragolije z blok flavto, ki jih je izvedla vmes lahko izpustila. Skupina Da Phenomena me je tudi presenetila. Nisem vedel, da obstajajo izvajalci take glasbe na naših domačih tleh, ampak vsakič zveš nekaj novega.

Koncert v katerem sem zagotovo najbolj užival pa je bil koncert skupine Šank rock. Že nekoč sem jih ravno na tem blogu omenil kot odlično skupino in za tiste besede mi ni žal. Poskrbeli so za svojevrsten nastop in spet sem se na ves glas drl poleg nekaterih komadov, ki so že zagotovo legendarni. Gneča je bila precejšnja in kljub temu, da je bil koncert zunaj na prostem je bilo prav vroče. Zagotovo bom še obiskal kak njihov koncert!

Nekaj čez polnoč je bil tudi čudovit ognjemet. Pohvale Kopru za tak dober festival, mogoče pa grem drugo leto spet :)

Komentarji obiskovalcev2 komentarjev, dodajte svojega

persson je 29.7.2007 ob 23:07 napisal/a: 1.

Res je, da večina folka gre tja zarad žura in seveda pri tem tudi kaj spije. Presenečaš me, da ne piješ, ker študiraš kemijo in kemiki smo že pregovorno ljubitelji alkohola, takšnega in drugačnega. :)
Šank Rocki so že od nekdaj super bend, le da se jih sčasoma malo naveličaš, saj se pojavljajo na vseh večjih žurih po naši državi.

Andrej je 30.7.2007 ob 17:07 napisal/a: 2.

Seveda pijem, ampak v mejah normale ;)

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: