Blog Kemijske fore Kemiskop ali po domače blodnje zmešanega kemika

Kemiskop ali po domače blodnje zmešanega kemika

Destilator (21. januar – 18. februar)

Na začetku šolskega leta ste si obljubljali, da boste hodili na vaje vedno točno in si boste vedno prej prebrali, kaj je treba storiti. Na žalost pa vas bo na naslednjih vajah zamamil 96% etanol in nato bo vas veterinar veselo spraševal al naj veže črpalke za izčrpavanje vašega želodca zaporedno al vzporedno. Ne pozabite Bernulijev teorem in upoštevajte razliko v tlakih, kakor tudi različne preseke vaših prebavil. Vaša srečna številka je 6,02*10**23.

Kafra (19. februar – 20. marec)

Vse rojene v kemijskem znamenju kafra bodo doletele fazne spremembe. Dobro se razumete z ljudmi rojenimi pod znamenjem destilatorja. Zna se zgoditi, da bo agregatno stanje vaših možganov, zaradi študentskih čag in uživanja 96% etanola oz. metanola prešlo iz trdne v tekočo fazo. Vaš parni tlak je zlo nizek, priporočljivo je da imate vedno s seboj živosrebrn termometer in vršite analizo vsakih par ur. Če se stanje ne izboljša se posvetujte z lokalnim fizikom ali pa z kemikom vašega zaupanja.

Eksikator (21. marec – 20. april)

V preteklem mesecu ste prepogosto špricali gradiva, raje prenehajte s tem, saj bodo intersticije v vašem znanju povzročile masivno prostorsko dislokacijo v vašem indeksu. Če boste imeli srečo okolje ne bo opazilo vaše nepravilnosti v zgradbi in jih tudi ne bo motilo, da se je entropija v vaših zapiskih povečala. Premislite o nakupu periodnega sistema.

Keramični lonček (21. april – 21. maj)

Zadnje čase intenzivno razmišljate, da bi shujšali, a nikar se ne nadejate k temu. Z vsakih kg manj se bo vaša potencialna energija manjšala in vaš partner se bo pritoževal zaradi premajhnega števila trkov z vaše strani. Če se vseeno odločite za hujšanje, premislite s partnerjem o kakšni verižni reakciji.

Klona (22. maj – 21. junij)

Začelo se je novo šolsko leto in ste popolnoma izgubljeni, kaj govorim še vseh pogojev niti nimate. V svoji kristalni Dewarjevi posodi vidim, da boste zaradi izpitov v naslednjih mesecih začeli izločati metan v večjih koncentracijah. Nikar pa pri tem ne smete pozabiti, da je metan gorljiv, zato se ne izpostavljajte odprtim ognjem. Ker ste rojeni v znamenju klona, se bo ta efekt napram številu izpitov eksponencialno večal.

Rakasta celica (22. junij – 22. julij)

Nehajte se že enkrat cmeriti! Ali res pričakujete, da bo vaša usoda vedno lepa in sijoča. Vaši prijatelji so že prav naveličani od vašega tarnanja, češ da ste osamljeni. Kakšen kemik pa ste, da se niti ne zavedate osnovnih principov vezav. Vaš problem je, da ste preveč nabiti in težite k ionskim vezavam. Ni vedno dobro, če partnerju pobereš vse kar ima. Ta mesec morda poizkusite z kovalentno vezavo. Videli boste, da bo deljenje v obojestransko korist. Opcija je tudi kovinska vez, a je v naši državi poligamija prepovedana.

HPLC (23. julij – 23. avgust)

Morda bi bilo bolje, če zimski semester odpišete. Usoda vam bo bolj naklonjena poleti, ko bo vaša reaktivnost povečana skladno s povišano temperaturo. Kmalu zatem boste dosegli kritično maso. Takrat odprite ventile, da se bo tlak izenačil in bodo fluidi prešli nazaj v laminarni tok. Predvidevam, da bo hrapavost vaših cevi narasla.

Elvehjev-Potterjev homogenizer (24. avgust – 22. september)

Vaša partnerica izgublja interes nad vami, saj vaša masna bilanca nikakor ne štima. Idealno bi bilo, da bi seštevek vseh vtokov bil enak seštevku vseh iztokov, a pri vas ni tako, kar je dobro vidno kot bioreaktor pod vašo brado. Dimenzije le tega, dandanes ne zna izračunati niti Bill Gates, zato premislite o zamenjavi reaktorja, drugače se zna zgoditi, da boste vi zamenjani s strani vaše operaterke.

Tehtnica (23. september – 23. oktober)

Za vas je tipično, da morate vedno nekaj pretehtavati. V tem mesecu se boste morali odločiti med izpitom iz matematike ali pa fizike. Vaši odvodi izgledajo slabo, pa tudi vaš moment je zanič, zato raje naredite analizno kemijo, saj boste tam lahko vpeljali vašo ključno lastnost in zatehtali vse mogoče. Izogibajte se snovem s vsebnostjo NaCl in vsak dan preverite vašo kalibracijo.

Eksotermna reakcija (24. oktober – 22. november)

Kaj naj vam rečem? Ste skoraj na ravni verižne radikalne reakcije. Letni čas vam ne bo šel na roko, saj bodo znižane temperature neugodno vplivale na vašo reaktivnost. Bodite strpni do okolice in izogibajte se katalizatorjem. V ljubezni bo prisotnih veliko encimskih reakcij in pretok fluidov bo konstanten. Skozi celotno šolsko leto bodo vas privlačili različni ferormoni, zato se raje izogibajte širši populaciji.

Masni spektrofotometer (23. november – 22. december)

Vam se obetajo lepši časi, saj boste zelo stabilni zaradi vašega benzenovega ”šlauha” okoli vaših bokov. Morda boste ravno v tem letnem času našli svoj izomer, a pazite da nima več kot dva kiralna centra. V nasprotnem primeru lahko pride do nezaželenih stereospecifičnih reakcij in produkti bodo manjše eksplozivne molekule. Vaša srečna barva ima valovno dolžino 750 nm.

Ataktični polimer (23. december – 20. januar)

Kristalizacija za vas nikoli ni bila lahkoten postopek. Vaš problem je, da se nikakor ne znate vnesti v kristalno strukturo vašega okolja. Tudi vaša amorfna zgradba bo vam prišla prav na en ali pa drug način. Morda bo edini problem v zmanjšani toplotni prevodnosti zaradi krajše proste poti potovanja. Zoperstavite se vseh navorom in venomer pazite na vašo metacentrično višino. Vaša viskoznost se bo ob stiku z polarnim spolom zmanjšala.

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: