Blog Računalništvo Da je 2 Giga Rama preveč?

Da je 2 Giga Rama preveč?

Ne bi rekel ;-). Danes sem se igral s WYSIWYG urejevalnikom RTE in sicer njegovo modificirano verzijo (moded by me :-P). Vanj sem želel vdelati funkcijo, ki bi počistila HTML tage, ki jih v datoteko zmeče Word. Uspešno sem jo integriral in sledil je test ;-).

V okence sem prilepil 1.469 besed oziroma 9.157 znakov skupaj s presledki. Zadeva se ni sesula, odlično, zato sem preizkusil funkcijo za čiščenje HTMLja tudi tu ni bilo problemov, edinole procesor je bil malo bolj obremenjen. Prava katastrofa je sledila, ko sem izbral pogled “Izvorna koda” in pritisnil na gumb “Počisti HTML”. Sledil je takojšen memory leak in ščasoma mi je požrlo 2 giga rama (v sistemu imam mimogrede le 768 MB rama ostalo je pagefile).

Ker se mi je zadeva zdela zabavna sem sklenil počakati na rezultate. Pri 2051 MB porabljenega rama se je zadeva ustavila in ram se je sprostil. Firefox je čudežno preživel in se ni sesul kljub temu, da je imel odprtih še 10 tabov. Blagor mu! Priporočam ga vsakomur!.

Da pa zadeva ne bo izgledala kot prazne marnje prilagam screenshot:

RTE memory leak

Komentarji obiskovalcev2 komentarjev, dodajte svojega

samuelion je 07.9.2005 ob 22:09 napisal/a: 1.

rama more bit cimvec =)
drugace pa s ciscenjem worda odkrivas toplo vodo =P kako svinski je word so spoznali ze pri macromediji, ki so imeli kar dve funkciji za to ciscenje =)))

Andrej je 09.9.2005 ob 12:09 napisal/a: 2.

Hehe, Word je res katastrofa, ampak deluje kar dobro ta čistilec. Problem je, da potem iz vsega tega sranja nastane kakih xy bold tagov in tako naprej. Katastrofa, ampak bolje je kot nič…

Dodajte komentar





Zadnja sprememba: | Deli na: