Half-Life 1: Modifikacije

Prenosi so SPET NA VOLJO!


If you couldn't understand a thing in that warning above and can read this, you are probably looking for the English version of this mod-page.

Uvod

Half-Life modifikacije sem se odločil zbrati že leta 2001, ko sem prvič preigral legendarni Half-Life in modifikacije Azuresheep, Case Closed, They Hunger in USS Darkstar. Ker je bila moja internetna povezava precej šibka, do realizacije nikoli ni prišlo. Priložnost se je ponudila, ko sem dobil dostop do širokopasovnega interneta (študentski dom) in ko sem odkril PlanetPhillip.com. Strasten ljubitelj Half-Life je namreč zbral celo tono modifikacij za Half-Life 1 in Half-Life 2! Ker je pred časom strežnik na katerem je imel datoteke odpovedal, sem se odločil, da zberem najboljše modifikacije s tiste strani in jih naložim na FTP strežnik, ki so ga prijazno (in brezplačno) ponudili pri Fiction s.p : mikro-ftp. Trenutno pa datoteke gostujejo na druga.org.

Popravki za WON različico Half-Life

Izberite pravilnega glede na potrebno verzijo zapisano v opisu modifikacije

Prenos:
Prenesi Half-Life WON Patch 1.1.1.0
Prenosov: 1001
Velikost: 82,0 MB
Opis: Ta različica popravka bo nadgradila vašo WON različico Half-Life na 1.1.1.0, ne glede na to, kakšno različico že imate. Priporočam, da najprej namestite ta popravek, saj z njim dela večina modifikacij brez težav.
MD5 hash:
7c5f2079ad6d62ea639b026e9fa972e2
Prenos:
Prenesi Half-Life WON Patch 1.1.1.1
Prenosov: 737
Velikost: 4,4 MB
Opis: Neuradni popravek za Half-Life. Pred namestitvijo morate imeti že nameščeno uradno različico 1.1.1.0.
Changelog
What's new in this version?
 • Added PingTool WON2 Edition serverbrowser
 • Added protocol 46e v.1.1 (WON2 Protocol)
 • Added serveradmin contact parameter sv_contact
 • Improved graphics engine
 • Improved ingame serverbrowser
 • Fully compatible with WON2 Server Network
 • All new and updated No-WON/WON2 files included
What's fixed in this version?
 • Fixed crashing problems while using Cheating-Death version 4.25.x or higher
 • Fixed original HL bug: Cannot use VAC server due to expiration problems
 • Fixed original HL bug: RCON abuse exploit

MD5 hash:
d045fcd88f20b6cf8d9cdf98fe88c59f
Prenos:
Prenesi Half-Life WON Patch 1.1.1.2
Prenosov: 899
Velikost: 50,1 MB
Opis: To je zadnji izmed serije neuradnih popravkov. Ponuja številne izboljšave grafičnega pogona in hroščev. Za namestitev potrebujete .NET Framework 2.0 in že nameššeno različico 1.1.1.0. Z njim naj bi delale vse modifikacije, ki delajo s 1.1.1.0.

Changelog
 • Added a complete new set of Engine DLLs, featuring blue-transparency fix
 • Added Steamless Team Fortress 1.6 (v1.0_final)
 • Added Enhanced Graphics Engine (EGC v1.1), featuring bloom effect to improve realism
 • Added HLBoom protection
 • Added listenserver listing support
 • Added modserver support
 • Added WON2 Protocol won2://, to enable joining a server from a link
 • Added WON2 Updater (through 'sierraup')
 • Added Primary Masterserver selection
 • Fixed 'Blue'-transparency bug
 • Fixed SFX_T bug
 • Fixed a number of small issues with CS
 • Updated woncomm.lst with WON2 Patch for Players v2.8
 • Updated PingTool WON2 Edition

MD5 hash:
a4570d061e5b73639dad8f502212e907
Prenos:
Prenesi Half-Life High Definition Pack
Opis:

Če želite igrati Half-Life z lepšimi modeli in nekaterimi zvoki, si namestite ta popravek. Vključen je le del za izvirni Half-Life, če imate Steam različico, potem imate ta paket verjetno že nameščen. Nekatere modifikacije s tem paketom ne delujejo, to je označeno v opisu.

Namigi ob igranju

 • Pred vsako vožnjo z dvigalom si shranite igro. Znan hrošč v Half-Life lahko povzroči, da se zataknete in ne morete nadaljevati.
 • Če ne morete kam skočiti ali kam splezati, uporabite Crouch Jump. To pomeni, da na koncu skoka pritisnete še tipko za počep. To bo marsikdaj pomagalo pri premagovanju ovir.
 • Ne zanašajte se na QuickSave in si shranjujte še ročno. QuickSave-a sta le dva!
 • Če vidite, da so nekatere teksture neprozorne (modre, črne itd.) si namestite popravek 1.1.1.2 ali Steam različico Half-Life.

Seznam

Prenos:
Prenesi Absolute Redemption
Prenosov: 603
Velikost: 34.1 MB
Opis: Kot je za Half-Life modifikacije običajno, se spet v škornjih Gordona Freemana podate reševati zmedo, ki je nastala po izvirni Half-Life igri. V ta namen se podite po štirih okoljih (Himalaja, zabaviščni park, industrijski kompleks in Xen). Igra vsebuje nove modele, govor in veliko dobro skriptiranih dogodkov. Mape so zelo razdelane, spotoma se odpirajo nove poti. Igranje je ravno zaradi tega zanimivo in raznoliko. Zgodba vleče in je zanimiva. Nadaljevanja so neočitna. Konec pa žal razočara.
Ocena: 5, dobro narejena in nelinearna
Čas igranja: 2 uri in 50 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.2
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Absolute Redemption
MD5 hash:
e5190c3c5f3ac5e97eb8f72bb09a49af
Prenos:
Prenesi Affliction
Prenosov: 444
Velikost: 6.54 MB
Opis: Dokaj kratka modifikacija (ko sem jo igral v drugo sem zanjo porabil 40 minut), zdi se kot da dele map reciklira iz drugih modifikacij oz. izvirne igre. Orožja, strelivo in prva pomoč so dobro razporejeni, vendar je streliva za normalno težavnost preveč - priporočam igranje na Hard. Affliction je postavljen v Black Mesa research facility, zato boste srečevali znane nasprotnike. Tu pa tam vas igra zna presenetiti s kakim dobro postavljenim nasprotnikom, vendar ne ponuja nič revolucionarnega, zna pa vas za nekaj časa zaposliti kak strateško postavljen gumb ;)
Ocena: 2, ni nič posebnega
Čas igranja: 40 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Affliction
MD5 hash:
b31cba50467e45ed7f0a1d2dc13a241e
Prenos:
Prenesi Affraid of Monsters
Prenosov: 493
Velikost: 58.89 MB
Opis: Affraid of Monsters bi lahko bila ena izmed najbolj napetih in strašljivih modifikacij za Half-Life pa žal ni. Avtor se je namreč odločil, da bo naredil eno izmed najbolj frustrirajočih strašljivih modifikacij za igro Half-Life. Igra je namreč pretemna. Večino časa boste tako preživeli v temi, soj svetilke pa je vse prej kot uporaben, še posebej v dolgih hodnikih. Pomanjkanja strašljivosti ji seveda ne moremo očitati, saj so nekatere stopnje res take, da se boste strahoma stiskali v kotu in čakali od kod se bodo pošasti usipale. Odlične so bile tudi številne uganke, ki igro zares popestrijo. Včasih se je potrebno vračati nazaj na mesto, kjer ste že bili. Vmesne sekvence ob pritisku gumbov sicer nakažejo kaj se je odprlo, a kaj ko je treba včasih hoditi tako daleč nazaj da ni govora, da bi se sploh spomnil kje so tista vrata bila. Igra je popolnoma nepravična do igralca. Pošasti so močne (kasneje so močne in nevidne), orožja in zdravilnih paketov je malo. Na srečo se da zombije pretentati in jih z nožem udrihati od daleč, ampak verjetno je jasno, da je tako početje zelo duhamorno - pripravite se na Shrani, Naloži akcijo. Bi jo priporočal? Tistim, ki imate radi uganke in težak boj do konca, vsekakor, ostali pa si prihranite čas, ki bi ga porabili za igro.
Ocena: 2, pretiravanje s temo in nepravičnost do igralca
Čas igranja: 20 ur
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Affraid of Monsters
MD5 hash:
046ab1671882d9e4ce5f95ef5819ac41
Prenos:
Prenesi Assault on Roswell
Prenosov: 591
Velikost: 7.12 MB
Opis: Assault on Roswell na začetku daje vtis, da je še ena streljačina, kjer se bo potrebno v par urah prebiti skozi hordo sovragov, igranje pa bo popolnoma linearno. Zmota ne bi mogla biti večja, saj igra igralca ne sili k napredovanju, niti mu ne vsiljuje očitnih situacij. Po kalvariji, kjer sem z ogromno muko in spretnim crowbarom prišel do mitraljeza in šibrenice, sem si rekel, da brez H.E.V. suita igre pač ne bom mogel obrniti. Nisem se motil, brez da bi se zavedal, sem namreč pozabil nanj, čakal me je 5 minut hoje nazaj. Sovragi so odlično postavljeni, orožja in prve pomoči je ravno prav, da se v igro ne boste mogli brezglavo zaleteti. Včasih se je pametneje izogniti boju, včasih sovrage pretentati. Ker je tako nelinearna boste lahko šli daleč nazaj preveriti, če ste slučajno pozabili pretakniti kako stikalo ali pa poiskali pomoč, ki ste jo pustili zadaj. Res odlična modifikacija!
Ocena: 5, nelinearnost
Čas igranja: 3 ure
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Assault on Roswell
MD5 hash:
7d34256c682967ce9b0e95a9e9f88458
Prenos:
Prenesi Azure Sheep
Prenosov: 590
Velikost: 40.52 MB

Popravek:
Prenesi Azure Sheep Steam Patch
Prenosov: 439
Velikost: 1.19 MB

Prenesi AzureSheep liblist Patch
Prenosov: 398
Velikost: 0, 6 KB

Opis: Azure Sheep je ena izmed najbolje sprejetih Half-Life modifikacij. Igrate v koži Barneya, ki je varnostnik v Black Mesa kompleksu. Zgodba je znana že iz izvirne igre Half-Life in je odlično prepletena. Tako kar nekajkrat srečata Gordona Freemana. Skriptirani dogodki so kar pogosti, kar pomeni veliko presenečenj in zahtevnih bojev. Igra gotovo ni med lažjimi, k temu pa pripomore tudi neroden merek, ki je modro obarvan in se pogosto ne vidi. Kljub temu nisem imel težav, saj je prvih pomoči dovolj, streliva pa tudi. Edina težava je pomanjkanje raket, zato jih shranjujte le za helikopterje, če pa vam jih zmanjka, bo pa 250 metkov iz brzostrelke tudi opravilo svoje delo. Vmesnih sekvenc je kar nekaj, skoznje igra pripoveduje zgodbo. Tesno ste namreč povezani z varnostnico Kate, ki jo morate ohranjati živo. To zahteva svojevrsten način igranja, preudarjanje korakov vnaprej in še več napete akcije. Da ne umre prehitro, jo lahko zdravite, pogosto pa se vajine poti ločijo in nadaljujete sami. Design sob je kar dober, čeprav je vmes kar nekaj pustih hodnikov in zaklenjenih vrat. Poti je pogosto na voljo več in do težave lahko pristopite na več načinov. Sovražniki so poleg običajnih, dopolnjeni še z dodatnimi nezemljani, med seznamom pušk pa se najdeta tudi dve modificirani. V stopnji Go for a Walk pa lahko zabijete dodatne pol ure.
Ocena: 5, dobri boji in ogromno poti, priporočam
Čas igranja: 5 ur in 10 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Azure Sheep
MD5 hash:
f4cf6dcaad8771973e91da1b9212fc0e
Prenos:
Prenesi Back to Xen
Prenosov: 494
Velikost: 2.86 MB
Opis: Še brez opisa
Ocena: Še brez ocene
Čas igranja: Še ni določen
Potrebna različica Half-Life: Še brez vnosa
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Back to Xen
MD5 hash:
a5162f232d2b4fc2caca1d1177b3b8d7
Prenos:
Prenesi Back to Xen 2
Prenosov: 474
Velikost: 6.63 MB
Opis: Še brez opisa
Ocena: Še brez ocene
Čas igranja: Še ni določen
Potrebna različica Half-Life: Še brez vnosa
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Back to Xen 2
MD5 hash:
bc66b2154a8678a8ce2b3cb323789cb5
Prenos:
Prenesi Before
Prenosov: 483
Velikost: 50.45 MB
Opis: Before je zelo kratka modifikacija, ki se v celoti odvije na ladji. Vsebuje visokoločljivostne modele, Spirit of Half-Life in veliko efektov (dež itd.), zato so FPS zelo nizki. Glasbena podlaga je zelo všečna in popestri igro. Skozi igro pokoljete par nezemljanov in vojakov, ter premaknete par zabojev. Končni boj je lahek in čudno hroščat.
Ocena: 2, zelo kratka
Čas igranja: 20 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.2
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Before
MD5 hash:
627a9341b184a9e22acc6d5028468754
Prenos:
Prenesi Black Ops Redux
Prenosov: 604
Velikost: 186.15 MB
Opis: Če ste že igrali igro Max Payne (Maksimilijan Bolečina :), vam bo ta modifikacija kaj kmalu pričarala spomine nanjo. Ne le da so prizorišča zelo sumljivo podobna, tudi način podajanja zgodbe je tak kot v Max Payne - preko stripa. To sploh ni slabo in igro popestri. Nekateri deli igre pa sumljivo spominjajo na The Suffering. Igrate v vlogi člana posebnih enot in kot cilj vam postavijo usmrtitev možakarja imenovanega Gallagher ter zajetje kovčka z bombo. Najprej bi komentiral izgled, ki je po mojem mnenju najlepše kar se da iz GoldSource pogona iztisniti. Teksture so zelo detajlirane, ravno tako modeli in orožja. Nasprotniki mečejo sence, veliko je dima in efektov ter tudi nekaj fizike. Ob streljanju vas vrže nazaj, telesa in predmeti letijo naokoli. To pričara odlično vzdušje. Med pobijanjem sovragov se vam prištevajo točke, ki se kasneje, vsaj sodeč po tekstih v datotekah, odrazijo na boljših sposobnostih - tega sam nisem opazil. Skriptiranih dogodkov v obliki presenečenj je dosti in igra je daleč od dolgočasne. Medkit nosite s sabo v obliki injekcij, kar omogoča, da se na boje primerno pripravite. Žal pa ima tudi svojo temno plat. Nekatera orožja so zelo nenatančna, kar pomeni, da boste pogosto umirali, saj so sovražniki raznoliki, natančni in pogosti. Včasih se zdi igra celo nepravična, avtorji so očitno pozabili, da Half-Life nima Bullet Time :P. Gibanje je sicer zanimivo, saj se celoten pogled premika, vendar je v štartu vaš lik neznansko počasen - specialne enote, pa kaj še - in pogosto boste umrli ravno zaradi te počasnosti. Rahlo bi pograjal še mape, ker se zdi kot da se prizorišča preveč ponavljajo. Mogoče kot zanimivost omenim še, da ob padcu z višine, lik izgubi orožje.
Ocena: 5, grafično zelo lepa, tu pa tam nepravična
Čas igranja: 3 ure
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Black Ops Redux
MD5 hash:
0dc761f8b9290fc04645eec093e4a6e0
Prenos:
Prenesi Bloodbath
Prenosov: 512
Velikost: 10.14 MB
Opis: Bloodbath se že prične nenavadno, skozi igro pa postane jasno, da je daleč od običajne modifikacije. Zasoljen boj popestrijo novi sovragi in nove vrste pušk, ki so bolj urne od starih inačic, manjkajo pa ne spretnostne preizkušnje in uganke. Vsekakor zanimiva modifikacija, a žal daleč prekratka.
Ocena: 3, kratka, a kljub temu zanimiva
Čas igranja: 50 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Bloodbath
MD5 hash:
eabc558f04c5ba0fe17ced07043d6724
Prenos:
Prenesi Bloody Pizza - Vendetta
Prenosov: 537
Velikost: 115.21 MB
Opis: Modifikacija izpod rok Slovakov v katero so pozabili vgraditi kak drug jezik. Tako je, menije boste gledali v slovaščini, čeprav so glavni gumbi v angleščini, ne uide pa vam tudi slovaški govor, ki me je zelo zabaval. Tematika je mafijska iz začetka prejšnjega stoletja kar pomeni, da boste gledali stare avtomobile, staro dekoracijo, ne manjkajo pa tudi gangsterji in puške iz tistega obdobja. Če je že kdo preigral igro Mafia - no, to je Mafia na Half-Life pogonu. Boji so hudi in realistični, ker je lahko že en strel smrten, nasprotniki pa znajo biti natančni. Neke globine igra ne ponuja, poleg tega pa je še (sem ugotovil na koncu) demo.
Ocena: 2, prekratek demo
Čas igranja: 1 ura
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Bloody Pizza - Vendetta
MD5 hash:
b1c63b5713950c92d7a6b1a06b19ba7d
Prenos:
Prenesi Boreality
Prenosov: 516
Velikost: 7.63 MB
Opis: Gre za eno izmed najbolj dodelanih modifikacij za Half-Life kar sem jih kdajkoli igral. Že začetek, ki je kot nalašč za ljubitelje raziskovanja, napove, da bo modifikacija dobra. Skozi igranje se sicer soočate le s tremi tipi nasprotnikov (Headcrabi so še posebej nadležni), a jih je vseeno dovolj, da vam prične zmanjkovati streliva. To je namreč razporejeno na skritih mestih in če ga ne najdete ... potem boste brez. Igra namreč ne predvideva, da boste orožje pobrali in bi vam šele potem omogočila nadaljevanje. Ne, orožje definitivno ni na očitnih mestih, kar bo komu predstavljajo težavo, saj je edino "Pajser" orožje, ki je obvezno za napredovanje. Tako boste morali skrbno preiskati vsak kotiček mape. Kratkost je tisto kar pusti igralca, ki si želi še, razočaranega. Škoda. Gre za prvi del igre, ampak ker je bil izdan 2002, naslednjih delov očitno nikoli ne bomo videli. Če boste imeli težave z izgledom (trganje tekstur) kake mape, preklopite v Software način.
Ocena: 5, odlična za ljubitelje raziskovanja
Čas igranja: 2 uri
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Boreality
MD5 hash:
5c7ab51737eee44fb2c770a87c304d54
Prenos:
Prenesi Brave Brain
Prenosov: 443
Velikost: 16.1 MB
Opis: Pred začetkom igranja, si spremenite tipke. Brave Brain je modifikacija v kateri se v telesu organskega kemika podate v reševanje sveta. Igra se dogaja v Black Mesa, sovragi so standardni, ravno tako krepela. Boji so solidni, čeprav je škoda modificirana in zato delajo orožja več škode, priporočam igranje na Hard. Nekatere uganke so odlične, medtem ko druge razočarajo s predvidljivostjo. Presenečenj ni malo in dobro popestrijo igranje. V igri naletite tudi na Xen stopnjo, ki pa je precej kratka in ne zahteva skakalnih mojstrovin.
Ocena: 4, nekaj zelo dobrih ugank, malo preveč predvidljiva
Čas igranja: 1 ura in 25 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Brave Brain
MD5 hash:
712c59bd326a25ff599cb10ef66dc705
Prenos:
Prenesi Breakdown 2 - Afterwards
Prenosov: 435
Velikost: 15.58 MB
Opis: Breakdown 2 nadaljuje zgodbo iz enice. Ponuja podajanje zanimivih informacij skozi pisma in vmesne sekvence, ki so popestrene z glasbo. Igranje, razen vožnje z avtomobilom :), ni nič posebnega, saj srečujete znane nasprotnike. Očitati ji gre predvidljivost, saj je večinoma že na daleč jasno kaj je potrebno napraviti. Škoda, avtor bi lahko vdelal kako težjo uganko, saj je za napredovanje večinoma potrebno pretakniti nekaj stikal in zlesti skozi par jaškov. Tu pa tam ponudi tudi kako presenečenje. Streliva je za normalno težavnost preveč, priporočam igranje na Hard.
Ocena: 3, preveč predvidljiva, manjka ugank
Čas igranja: 1 ura in 20 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Breakdown 2 - Afterwards
MD5 hash:
257b90757e435ab4cfaa37ef9224c99e
Prenos:
Prenesi Case Closed
Prenosov: 472
Velikost: 12.93 MB
Opis: V Case Closed se v telesu hišnika podate v Black Mesa kompleks, ko gre nekaj narobe. Tipična zgodba, ki nakazuje na tipično dolgočasno modifikacijo - a Case Closed to definitivno ni. Sicer srečujete standardne sovražnike in človek bi na začetku pomislil, da je igra prelahka, vendar se to hitro spremeni. Boji so v raznolikih mapah zelo težki, še posebej proti vojakom in potreben bo previden pristop. Nadaljevanje pogosto ni takoj očitno kar je pohvalno. Še posebej pa izstopajo odlični skriptirani dogodki, ki poskrbijo za par šok momentov in zanimivejše igranje. V igri se pogosto tudi vračate nazaj kar še doda k nelinearnosti.
Ocena: 5, veliko presenečenj in srditih bojev
Čas igranja: 1 ura in 20 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Case Closed
MD5 hash:
b23b6ba57cd05bca63cddb2ab4e2483a
Prenos:
Prenesi Castle Creep
Prenosov: 486
Velikost: 5.54 MB
Opis: Castle Creep se kot je že iz imena razvidno, dogaja v gradu. Prizorišče se menja med staro grajsko tematiko in modernejšimi laboratoriji. Pasti je v igri kar nekaj, zato bodite pazljivi. Mod je daleč od linearnega in tako boste mogli tu pa tam pretakniti stikalo, ki bo odprlo vrata ali izklopilo kako napravo v drugem področju igre. Da boste to področje našli, so vam v pomoč vmesne sekvence. V igri boste morali tudi najti pravšnjo razmerje med tiholazenjem in odprtim bojem, da boste skozi prišli živi. V igri moti edinole razmerje med velikostmi predmetov (mize, stoli, hodniki) in živih bitij. Avtor je očitno mislil, da bodo čez leta ta bitja zrasla in potrebujejo več prostora, zato je predmete napravil ogromne.
Ocena: 5, nelinearna
Čas igranja: 1 ura in 40 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Castle Creep
MD5 hash:
2eb643f7239b9a0fa081e4f97907db90
Prenos:
Prenesi Chemical Existence
Prenosov: 465
Velikost: 66.6 MB

Popravek:
Prenesi Chemical Existence Patch
Prenosov: 412
Velikost: 522, 89 KB

Opis: Chemical Existence je modifikacija, ki ji modifikatorska skupnost pravi popolna preobrazba. S Half-Life si deli le pogon, vse ostalo je narejeno na novo. V igri boste našli cel kup orožij, ampak dvomim, da boste preizkusili prav vsa, spremenjeni so tudi modeli in teksture tako da boste skoraj zaman iskali kak delček izvirnega Half-Life. Žal je očitno popolnoma preobražena tudi umetna inteligenca. Ta je namreč v določenih situacijah tako lesena, da jih boste lahko pospravili s pištolo brez težav. Vendar ta lesenost včasih vara in kaj kmalu se boste znašli ob naloženi zadnji shranjeni igri. Njihovi streli so namreč natančni in vas lahko hitro spravijo pod rušo. Poleg nenavadnega načina zdravljenja, pobirate namreč injekcije, bi izpostavil še vrstico z vzdržljivostjo. Ta se polni ob injiciranju zdravil, skakanju in streljanju z nekaterimi orožji, ko pa se napolni pa pričnete izgubljati življenjsko energijo dokler se ne spet umirite. Uganke so zanimive in raznolike, moram priznati, da je igra precej nelinearna, nekatere stvari v njej so prav izvirne. Močno pa moti nivo svetlosti. Igra je namreč pretemna, na voljo pa nimate svetilke! Na srečo dobite kasneje machine gun, kjer lahko aktivirate svetilko z desnim klikom. Naj opomnim še, da je igra mestoma precej nagnusna, koga bodo pa morda motile glave, ki se jih da ločiti od lastnikov in se potem kotalijo naokoli in da nikakor ne prekinjajte civilistov, ki vam govorijo, lahko se namreč zgodi, da stopnje ne boste mogli nadaljevati.
Ocena: 4, sveža izkušnja, vendar žal pretemna z leseno umetno inteligenco povrhu
Čas igranja: 4 ure in 10 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Chemical Existence
MD5 hash:
d443c4c5f84abf2968f3a854493faecf
Prenos:
Prenesi Chronicles - Episode One
Prenosov: 414
Velikost: 7.88 MB
Opis: Chronicles - Episode One je modifikacija, ki predstavi alternativno zgodbo izvirni Half-Life zgodbi. Temelji namreč na možnosti, da bi nekje na poti, ki jo ubira Gordon, eksplodirano letalo odprlo cel kup drugih možnosti. Ideja je zanimiva, prav tako pa tudi izvedba, ki vas bo z nekaterimi težavnimi boji zaposlila kar za nekaj časa ... za dvajset minut :), mogoče pol ure, če boste igrali na Hard. Žal gre za nedokončano modifikacijo, ki v zgodbo pripelje eno alternativno brzostrelko, ki je roko na srce, sploh nisem pretiroma uporabljal.
Ocena: 2, ponuja sicer par zanimivih bojev, vendar je daleč prekratka
Čas igranja: 20 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Chronicles - Episode One
MD5 hash:
b0847f86b0340d889ce0d59ee7b99952
Prenos:
Prenesi Cleaners Adventures
Prenosov: 494
Velikost: 105.34 MB
Opis: Modifikacija je plod ruskih avtorjev, ki so se odločili, da bo govor v ruščini, napisi in tekst v igri pa angleščini. Kombinacija jim je dobro uspela, saj ne boste imeli težav pri igranju, četudi ne boste razumeli nič kaj govorijo ostali. Mape so zelo raznolike, del igre predstavlja tudi Xen, ne pozabite pa tudi sprehoda skozi Hazard Course, ki bo zabil kakih 20 minut igranja. Vzdušje je fantastično, igro popestri še glasbena podlaga. Presenečenj je dosti in hitro shranjevanje vam ne uide. Dodani so tudi novi tipi sovragov, od katerih so nekateri izjemno trpežni in nova orožja. Hudi, taktični boji vam definitivno ne uidejo. Ugank je bolj malo, je pa zato kar nekaj spretnostnih ovir. Igra je nasploh preveč linearna in premalo nagrajuje raziskovanje. Včasih se namučiš s skakanjem po zabojih samo da ugotoviš, da na vrhu zabojev ni nič. Če bi to izpilili, bi igra definitivno postala ena izmed mojih priljubljenih, tako pa bo odnesla le s petico.
Ocena: 5, fantastično vzdušje in hudi boji
Čas igranja: 3 ure in 30 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Cleaners Adventures
MD5 hash:
bf36f9e927c293527bf4ef84f6c0dade
Prenos:
Prenesi Conundrum
Prenosov: 451
Velikost: 5.57 MB
Opis: Oglejte si opis za Conundrum 2
Ocena: 4, skupna ocena, upoštevan Conundrum 2
Čas igranja: 2 uri in 20 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0* na koncu se ne zgodi nič
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Conundrum
MD5 hash:
edbea1326b2f83024827602219a66141
Prenos:
Prenesi Conundrum 2
Prenosov: 444
Velikost: 26.68 MB
Opis: V tej modifikaciji so boji, čeprav so prisotni, potisnjeni na obrobje. Da napredujete, boste morali namreč rešiti serijo ugank, ki od vas zahtevajo tako spretnost kot tudi iznajdljivost in pozorno opazovanje. Nekatere uganke so prav imenitne in kot ljubitelju iger, kjer je potrebno napeti možgane, mi je bila igra izredno všeč. Je pa res, da vsebuje nekatere povsem nelogične uganke, ki jih boste rešili le s poskušanjem ali pa morda sploh ne ;). Močno priporočljivo je, da si pred igranjem nastavite tipke in preigrate kratek Hazard-Course, ki vas uvede v igro. V igri je tudi nekaj dobrih bojev, ki pa ne bi smeli biti težava, saj je orožja in prvih pomoči dovolj. Škoda za nekaj nelogičnih ugank, igra bi si v nasprotnem primeru prislužila petico. Kot enica tudi Conundrum 2 temelji na kopici ugank, od katerih so tokrat v prednosti spretnostne. Ker je avtor očitno ugotovil, da so bile tiste v enki pretežke, je tokrat dodal pomagala v obliki izrekov, ki namigujejo na pravo rešitev. Žal so pomagala na napačnih krajih in pomagajo pri lažjih ugankah, nekatere hudo težke pa spet ostanejo. Boja tudi tukaj ne manjka, zdi se kot da je modifikacija s prvo pomočjo manj radodarna kot enica.
Ocena: 4, skupna ocena, upoštevan Conundrum 1
Čas igranja: 2 uri in 10 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0* na koncu se ne zgodi nič
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Conundrum 2
MD5 hash:
f03a41fd792ff398796ba138ec8f0b8f
Prenos:
Prenesi Cthulhu
Prenosov: 432
Velikost: 43.31 MB
Opis: Cthulhu je srhljiva modifikacija, ki navdih za zgodbo črpa iz knjig H.P. Lovecrafta, ki je ustvaril mit Chtuluja. Temačno vzdušje, skrivnostnost in srhljivi nasprotniki so bistvo igre. Nekaj zgodbe se pripoveduje tudi skozi vmesne sekvence, knjige in zapiske, ki jih lahko berete. Nasprotniki, ki so kot že omenjeno, strašljivi, so res raznoliki in posedujejo cele kupe orožij, katerih razpon sega od klasičnih orožij na naboje do skrivnostnih mističnih orožij kot je recimo palica za klicanje kač! Glavnemu junaku pa so poleg njih na voljo še uroki, ki pa jih je treba uporabljati previdno, saj lahko ta hitro zblazni in igre je konec. Boji so zelo zahtevni, čeprav umetna inteligenca pogosto odpove - to je ena izmed hujših napak v igri. Druga napaka je hroščatost same modifikacije, saj jo je nemogoče preigrati, brez da bi vmes premenjali med Software in Direct3D video načinom. Kakšna škoda! Kljub temu, da se igranje večinoma dogaja v temi, to ni ovira, saj so mape dovolj svetle in luči dovolj pametno razpostavljene, da vas ne bodo bolele oči. Premočrtna igra zagotovo ni, pogosto boste morali vklopiti intenzivno razmišljanje ali pa biti dovolj spretni, da boste premagali oviro. Če pa se vseeno zatakne, je pa avtor pripravil tudi walkthrough, najdete ga v mapi igre.
Ocena: 4, raznolika in srhljiva, vendar žal hroščata
Čas igranja: 6 ur in 20 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Cthulhu
MD5 hash:
66e20b567093e29853135f0aa1ba5942
Prenos:
Prenesi CWC MapPack
Prenosov: 448
Velikost: 18.84 MB
Opis: Kaj dobite, če daste razvijalcem na voljo proste roke pri ustvarjanju map, edina omejitev pa je vhod in izhod iz mape? Dobite izredno raznoliko modifikacijo. Taka je tudi CWC mappack, kjer je osem razvijalcev napravilo set map, ki so jih kasneje združili v mod. Ker ima vsak avtor drug pogled na stvaritev map, boste v enih priča silovitim bojem, v drugih boste reševali uganke, v tretjih spet spretnostne preizkušnje itd. Za naključno sestavljene mape, je modifikacija izjemno dobro uspela. Morda tu pa tam kak avtor brcne mimo (Xen stopnja - lahko se grdo zataknete, končna stopnja), ampak napako izravnajo drugi. Dolgočasili se pri tej modifikaciji definitivno ne boste. Žal ima svoje hrošče, še posebej pri prehodih med mapami in nekaterih delih s premikajočimi predmeti (v končni stopnji vas lahko zmečka, če ne skačete med premikanjem škatle), zato si shranjujte redno.
Ocena: 4, zelo solidna in raznolika, tu pa tam kaka mapa žal razočara
Čas igranja: 3 ure in 20 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za CWC MapPack
MD5 hash:
518b2b4738c0b46ee8706f1fca7a7d15
Prenos:
Prenesi Dalek Unbidden
Prenosov: 440
Velikost: 13.84 MB
Opis: Gre za izjemno kratko modifikacijo sestavljeno iz osmih map. Boji so srditi, prve pomoči pa malo, zato boste morali igrati previdno in si pogosto shranjevati. Igra se dogaja na zemlji in vesoljski ladji, zgodbo (kolikor je sploh je :D) pa boste bolje razumeli, če si preberete readme.
Ocena: 2, daleč prekratka
Čas igranja: 15 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Dalek Unbidden
MD5 hash:
0237247ef3a52a28df1e455e5ba5e843
Prenos:
Prenesi Darkforce
Prenosov: 401
Velikost: 14.87 MB
Opis: Gre za kratko modifikacijo, ki vnaša v igro svežino z novimi modeli pušk in sovragov ter nekaterimi težkimi ugankami. Del igre se dogaja zunaj v sneženih poljanah, kar je kljub temu, da da igri pridih drugačnosti, moteče, saj boste le s težavo merili. Nekateri boji so popestreni z glasbeno podlago. Presenečenj je kar nekaj, konec pa razočara. Če bi bila daljša in bi avtor spremenil barve merka, bi zagotovo dobila višjo oceno.
Ocena: 3, kratka, belina moti
Čas igranja: 40 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Darkforce
MD5 hash:
d1e29a63da5b9ebeeb471c1c2bce154c
Prenos:
Prenesi Dav Sub
Prenosov: 443
Velikost: 10.38 MB
Opis: Skupaj s prvim delom (preigrajte še DAV Train), tvori DAV Sub izjemno dovršeno celoto. Vsebuje kar nekaj presenečenj, ki niso omejena le na pojavljanje nasprotnikov, in boje, ki zahtevajo taktičen pristop. Prvih pomoči je na voljo dovolj, ampak boste ob prevelikem posnemanju Rambota, kaj hitro končali igro pred koncem. Sovragi so standardni, zato ne pričakujte revolucije, je pa igranje toliko bolj nelinearno. Igro pa popestrijo še skriptirane sekvence.
Ocena: 5, skupna ocena, upoštevan DAV Train
Čas igranja: 1 ura in 35 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Dav Sub
MD5 hash:
5be96798ddd2490408f032d0912f2f29
Prenos:
Prenesi Dav Train
Prenosov: 434
Velikost: 2.68 MB
Opis: Oglejte si komentar za DAV Sub
Ocena: 5, skupna ocena, upoštevan DAV Sub
Čas igranja: 30 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Dav Train
MD5 hash:
dd1343cd8f1cd400772a5977e463285e
Prenos:
Prenesi Decay
Prenosov: 434
Velikost: 35.41 MB
Opis: Še brez opisa
Ocena: Še brez ocene
Čas igranja: Še ni določen
Potrebna različica Half-Life: Še brez vnosa
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Decay
MD5 hash:
ba6b567f477ee151589699f8d0adb8d2
Prenos:
Prenesi Deliverance
Prenosov: 415
Velikost: 7.33 MB
Opis: Če ste ljubitelji srditih bojev, kjer je potrebno pred vsakim strelom pomisliti komu ga boste namenili, potem bo Deliverance idealna modifikacija za vas. Igranje nadaljujete po izvirni igri in demo dodatku Uplink v kompleksu Black Mesa. Deležni boste standardnih sovražnikov, ki pa vam bodo na višjih težavnostih pošteno podkurili. Tudi orožja so tipična. Igro napravijo zanimivo predvsem dobri skriptirani dogodki, nelinearno igranje in prisotnost dveh koncev. Tako je. Med igranjem boste prišli na razpotje, kjer bo potrebno izbrati. Priporočam, da si shranete in se po končani prvi poti, podate na drugo. Ne bo vam žal!
Ocena: 5, ako ste Rambo, boste v igri uživali
Čas igranja: 2 uri
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Deliverance
MD5 hash:
f24174dd36a3539ad1d48248f8b6a5d0
Prenos:
Prenesi Destination Black Mesa
Prenosov: 560
Velikost: 12.9 MB
Opis: Čeprav vas bodo meni in tekst v francoščini na začetku vrgel s tira, se igro vsekakor splača igrati. Gre za modifikacijo, kjer boste imeli neverjeten občutek svobode. Tako je, podili se boste skozi kompleks Black Mesa in pri tem naleteli na številne izbire. Ker izbor odloča med življenjem in smrtjo, boste morali vsekakor dobro premisliti kaj boste napravili. Srečevali boste tipične nasprotnike, ki bodo skozi skriptirane dogodke napravili igro izjemno dinamično. Ne bo manjkalo tudi spretnostnih preizkušenj, zato priporočam, da si nastavite kombinacijo tipk za skok in počep tako, da boste lahko nemoteno premagovali ovire. Skozi igro boste srečevali mape iz izvirne igre. Manjkalo pa ne bo niti presenečenj.
Ocena: 5, neverjeten občutek svobode
Čas igranja: 1 ura in 45 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Destination Black Mesa
MD5 hash:
14e337b5a9150cf774e9f5b82126faf8
Prenos:
Prenesi Dwell
Prenosov: 419
Velikost: 10.53 MB
Opis: V tej modifikaciji boste težko uživali, razen če imate jeklene živce in voljo priti do konca. Velik del modifikacije namreč predstavljajo temni rovi, kjer na vas preži na kupe sovražnikov. Sicer imate žepno svetilko in celo long jump modul (ki nima nobene praktične vrednosti), ampak avtor očitno pozablja, da kot trdne stene ne moreš podreti le z betico, tako tudi sovražnikov ne moreš pobiti brez orožij. Na voljo boste imeli le crowbar in pištolo, nekje čisto proti koncu dobite še brzostrelko in raketometalec (kot long jump module, je tudi ta prisoten zgolj za okras). Stranpoti je v igri dosti, kar je vsekakor plus, ampak če boste igrali na višjih težavnostih, boste raziskovali le stežka, saj je pištolica vse prej kot pa dobro orožje. Sicer so metki in medkiti res v izobilju, vendar je potrebno dovolj časa preživeti, da boste kakega pobrali. Dosti besed za igro, ki sploh ni dobra :P. Priporočam igranje na Easy.
Ocena: 2, tema in pomanjkanje orožij
Čas igranja: 25 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Dwell
MD5 hash:
5cd9bb580128fbbf1623ddd200b7147e
Prenos:
Prenesi Edge of Darkness
Prenosov: 460
Velikost: 7.64 MB
Opis: V tej dodelani modifikaciji se boste v koži tajnega agenta znesli nad zlobnežem, ki bi rad prevzel svet preko izvenzemeljskih bitij. Orožja in zdravilnih paketov je dovolj, sovragi pa so dobro postavljeni in številčni, zato bo akcije dosti. Od vaše spretnosti in hitrosti bo odvisno kako jo boste odnesli iz bojev. Včasih pa bo namesto jurišnega pristopa potrebno uporabiti tudi pamet in pritisniti kak gumb. Skriptirani dogodki popestrijo igro in jo napravijo izjemno dinamično, v igri pa je tudi kar nekaj presenečenj in možnosti izbire poti. Zabavno pa je tudi kako je avtor s pomočjo kombiniranja izvornih zvokov sestavil prave dialoge.
Ocena: 5, dinamična
Čas igranja: 1 ura in 10 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Edge of Darkness
MD5 hash:
34c3d4554d2779e74737db9d1c7f88d8
Prenos:
Prenesi Escape
Prenosov: 427
Velikost: 15.13 MB
Opis: Escape 1 prijetno preseneti z izjemno dobro postavljenimi nasprotniki, kar botruje zelo taktičnemu igranju. Orožja in prve pomoči je ravno prav, včasih morda premalo. Nadaljevanje v veliko primerih ni očitno in potrebno je pošteno razmisliti kam skočiti oz. kaj narediti. Vsebuje tudi veliko presenečenj, zato igranje nikakor ni dolgočasno. Začuda se ne da polniti HEV obleke, četudi so polnilci prisotni. Pograjal bi konec, ki je razočaral.
Ocena: 5, taktično postavljeni nasprotniki
Čas igranja: 1 ura in 05 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Escape
MD5 hash:
9a60ebd2d399e6240c4b178bcb081fe8
Prenos:
Prenesi Escape 2
Prenosov: 456
Velikost: 26.61 MB
Opis: Escape 2 meče senco na odličnega predhodnika. Sicer je ohranilo taktično postavljene nasprotnike in dodalo še cel kup novih, a se žal nekje na sredini sprevrže v tavanje po temi s hordami zombijev. Ponekod so avtorji tudi pretiravali s količino poligonov in zato se bo igranje ponekod zatikalo. Moti to, da boste naokoli večino časa tavali z življenjskimi točkami pod 50, kot tudi to, da je veliko zabojev, ki naj bi bili leseni, neuničljivih, in tako ne vsebujejo nobenega priboljška. Tudi HEV obleke ne gre napolniti, podobno kot v enici. Tudi tukaj konec razočara. Pred igranjem si obvezno nastavite tipke!
Ocena: 3, sicer ponuja izjemne boje, a ima preveč napak
Čas igranja: 1 ura in 25 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0* v e2_3 se zatakne vlak, uporabite noclip
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Escape 2
MD5 hash:
025819f0fa997f4a26af45dc8074412c
Prenos:
Prenesi ETC
Prenosov: 528
Velikost: 5.35 MB
Opis: Oglejte si komentar za ETC 2
Ocena: 5, priporočam, skupna ocena, upoštevan ETC 2
Čas igranja: 40 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za ETC
MD5 hash:
2b677f69122f3f22a902df146a7bc77a
Prenos:
Prenesi ETC 2
Prenosov: 474
Velikost: 12.96 MB
Opis: Ob igranju teh dveh fantastičnih modifikacij, boste imeli občutek kot da igrate izvirni enoigralski del Half-Life. Mape so izjemno raznolike, vsebujejo cel kup situacij, kjer se boste ustavili in premislili kako nadaljevati. Obilo je tudi presenečenj od katerih so nekatera prav nenavadna, a igra z njimi ne pretirava in tako ne postanejo enolična. Srečujete standardne nasprotnike, s katerimi avtor ni pretiraval, ampak jih je odlično razpostavil, zato boste morali vsak boj načeti premišljeno. Skriptirani dogodki igro zelo popestrijo, pri tem pa pomagajo tudi interaktivni znanstveniki in varnostniki. Miselnih in spretnostnih problemov je kar nekaj in igra je daleč od linearne. Tudi humor je prisoten. Pred igranjem priporočam, da si spremenite nastavitve tipk.
Ocena: 5, priporočam, skupna ocena, upoštevan ETC 1
Čas igranja: 1 ura in 25 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za ETC 2
MD5 hash:
f40338df58bd5a9741c64af67c2e5b5f
Prenos:
Prenesi Force of Evil
Prenosov: 429
Velikost: 63.86 MB
Opis: V tej češki modifikaciji, kjer je tekst in govor v češčini (nič novega), boste skozi dve misiji pretaknili par stikal in postrelili nekaj nindž, sklatili helikopter, to je pa tudi to. K tem 85 minutam doprinese 15 minut Hazard Course, ki sploh ni slab. Sekvence popestrijo igro, ravno tako pa tudi glasbena podlaga. Bojev je kot povedano malo, kjer pa so, pa so izjemno hudi, kar pomeni pogosto nalaganje/shranjevanje. Misije začnete brez H.E.V suita in orožij, zato se pripravite na veliko tekanja in bežanja naokoli, dokler ne najdete orožja. Nevidne stene, ki vam onemogočajo napredovanje so ravno tako velik minus. Med igranjem vidite veliko teksta, ki je seveda v češčini, in vam bo bore malo pomagal pri napredovanju, zato boste večinoma ugibali kaj narediti.
Ocena: 2, pomanjkanje akcije
Čas igranja: 1 ura in 25 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Force of Evil
MD5 hash:
57909d8dd79653e1b92273c49ba52760
Prenos:
Prenesi Gateway
Prenosov: 413
Velikost: 7.77 MB
Opis: V tej popolni preobrazbi se odpravite na lov za prototipno H.E.V. obleko, ki so jo ukradli. Začnete brez H.E.V., kar pomeni mukotrpno igranje, dokler ga ne najdete. Menjavanje orožij brez H.E.V. je zelo zahtevno, manjka pa tudi svetilka, ki je potrebna zaradi temnih področij, zato ga nikakor ne pozabite pobrati. Poleg novih modelov in zvokov, vsebuje igra tudi nekaj video sekvenc in skriptirane dogodke. Konec je slab.
Ocena: 2, zelo kratka, slab konec
Čas igranja: 30 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0* dela, ampak le brez HD paketa
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Gateway
MD5 hash:
7c71ef2e3b7ec50c343e93ddd12f8451
Prenos:
Prenesi Gut Reaction
Prenosov: 478
Velikost: 5.01 MB
Opis: Najprej si obvezno spremenite tipke! Začetek igre mi ni bil najbolj všeč, saj vas avtor postavi nasproti nasprotnikom le s pištolico in crowbarom, kar zna rezultirati v velikem številu shranjenih/naloženih iger. Kasneje sem šele spoznal, da se dobi razne priboljške z raziskovanjem, ki ga igra potrebuje obilo. Pot namreč pogosto ni očitna in kar nekaj časa boste porabili za iskanje nadaljevanja. Včasih je potrebno pritisniti kak gumb, pa tudi pokazati spretnost v obliki skakanja. Tudi presenečenj je kar nekaj in igra je daleč od dolgočasne. Škoda le za konec, ki pravzaprav razočara, saj bi marsikdo pričakoval vsaj še epski finale.
Ocena: 5, nelinearna
Čas igranja: 1 ura in 05 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Gut Reaction
MD5 hash:
919d1ba821fff1681ce0349897a05259
Prenos:
Prenesi Half-Life Emergency
Prenosov: 459
Velikost: 27.14 MB
Opis: Najprej naj opozorim, da je igra v ruščini, kar pomeni, da boste gledali napise v cirilici in poslušali govor v ruščini. To sicer nima veze z napredovanjem, a zna koga motiti. Igra je precej zmedena. Pogosto se teleportirate in pri tem izgubljate ena orožja in dobivate druga. Zgodbi, kolikor je pač je, boste težko sledili, če ne znate rusko. Nekaj je preizkušenj s skakanjem, nekaj je pritiskanja gumbov. Tepežkanje je res minimalno, še najbolj intenzivno je v areni, ostalo je en velik zeh. Pohvalno je, da vsebuje igra glasbeno podlago, vendar to ne odtehta ostalih slabih lastnosti.
Ocena: 2, zmedeno igranje
Čas igranja: 1 ura in 10 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Half-Life Emergency
MD5 hash:
709cb68bd412492c49b54a7b1a9aa2a7
Prenos:
Prenesi Half-Life Episode 2
Prenosov: 572
Velikost: 170.45 MB
Opis: Že oznaka Alpha pri tej igri bi morala jasno povedati, da se je je potrebno izogniti v širokem loku. Mape so nenavdihnjene, oglate, brez detajlov. Skozi igro postreljate par sovragov in razbijete nešteto škatel v katerih ni nič. Skladišč je namreč obilo, ampak avtorji bi naredili uslugo igralcem, če bi jih izpustili. Edina razloga zakaj si igra ni prislužila manj kot dve, sta izredno detajlirana mitraljezka in novi zvoki/glasba (čeprav so meni izvirni Half-Life bolj všeč). F.E.A.R (strah) za Half-Life? Raje igrajte izvirnega.
Ocena: 2, obupno dolgočasne mape
Čas igranja: 30 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Half-Life Episode 2
MD5 hash:
652f4ae90121343af87e504eeafc42f0
Prenos:
Prenesi Half-Life Infestation
Prenosov: 509
Velikost: 5.2 MB
Opis: Da sem za igro porabil le 100 minut je bila bržkone posledica sreče, da sem nekatere uganke oz. nadaljevanja videl med razgledovanjem za sovražniki. Ti so standardni in pogosto zelo dobro postavljeni, znajo se pa tudi pojaviti v situacijah, ko bi jih najmanj potreboval/pričakoval. Z orožji in prvo pomočjo igra dovolj zalaga, da se ne boste počutili nemočnega, ni pa pametno igrati junaka, saj boste igro kar kmalu končali. Kar nekaj je skakalnih preizkušenj, tudi Xen, ki bo za marsikoga nočna mora. Zame je bil pravzaprav prav zabaven, saj je bilo poleg spretnosti uporabiti tudi možgane. Pošteno pomisliti pa je potrebno še marsikje in igre ima dva možna pristopa do konca! Nikar pa se ne bojte raziskovati, saj boste bogato poplačani. Priporočam pa, da si pogosto igro pogosto shranjujete.
Ocena: 5, priporočam, zelo raznolika
Čas igranja: 1 ura in 40 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Half-Life Infestation
MD5 hash:
f055e005d06c083360db0585e82839d0
Prenos:
Prenesi Half-LIfe Prison
Prenosov: 438
Velikost: 59.53 MB
Opis: Prva tretjina te modifikacije je bila fantastična. V igranju sem zelo užival. Mape so bile raznolike, napolnjene s skrivnimi področji, ki so bogato nagrajevale raziskovalce. Poleg boja s standardnimi nasprotniki in orožji, so bile prisotne težke uganke in spretnostne preizkušnje. Ruski govor ni bil ovira, saj za napredovanje ni bilo potrebno vedeti nič kar bi oni govorili. Vsebovala pa je tudi pasti. Ker spretnostnih preizkušenj in pasti ni bilo preveč, je bilo igranje pravi užitek. Žal se je po tretjini, ki bi jo ocenil pet, pričel manj prijeten del igre. Vse prej opisano, se je potenciralo, kar pomeni, da je bilo spretnostnih preizkušenj in pasti preveč, da bi lahko uživali v igranju, sovragi pa so postali odpornejši in so se radi pojavljali v trumah. Shranjevanje/nalaganje je postalo pogostejše od igranja in vsakdo normalen bi tu odnehal, a jaz sem še vedno vztrajal in prišel do konca, kar ne bom storil nikoli več. Zadnji del je namreč izjemno nepravičen do igralca. Nasploh vam skozi celo igro svetujem, da si pogosto shranjujete (Save game in ne le Quick save), da vam pozneje ne bo žal. V igri namreč obstaja kar nekaj hroščev.
Ocena: 3, obetajoč začetek, ki se prevesi v frustrirajočo nočno moro
Čas igranja: 5 ur in 45 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Half-LIfe Prison
MD5 hash:
5ca11dc7f8eaa151713b6307c0803c68
Prenos:
Prenesi Half-Secret
Prenosov: 407
Velikost: 5.47 MB
Opis: V tej kratki modifikaciji zgodbe ni. Skozi 5 map se prebijate med hordami sovražnikov, ki jih lahko pospravite z znanimi orožji med katerimi so tudi nova nezemeljska. Čeprav ugank ni, nadaljevanja so očitna, je igranje precej dobro, saj je akcije obilo. Za večji izziv priporočam igranje na Hard. Skriptirani dogodki, nekaj presenečenj in par video sekvenc igro popestrijo, to je pa tudi to.
Ocena: 3, kratka modifikacija s težkimi boji
Čas igranja: 35 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.2
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Half-Secret
MD5 hash:
27f88a72ab7d3b6c993bcc01b80d50d0
Prenos:
Prenesi Hard
Prenosov: 402
Velikost: 11.2 MB
Opis: Pred igranjem si obvezno nastavite tipke. Ta modifikacija dodobra upraviči svoje ime. Igranje je namreč zelo težko kar gre na račun zased, dobro postavljenih sovražnikov in nenadnih presenečenj. Če bi bilo prvih pomoči dovolj, bi se nad njo ne pritoževal, a jih je daleč premalo. Nemalokrat sem z življenjem pod 25 po več minut preigraval isto situacijo, ker sem moral ubiti več dobro postavljenih vojakov. To igranje zelo priskuti in proti koncu postaja igra vedno bolj moreča. Velika škoda, saj je drugače zelo zanimiva in raznolika. Za napredovanje boste morali rešiti kak miselni problem, pritisniti kak gumb ali biti spreten v skakanju. Prizorišča se menjavajo, zato vam dolgčas ne bo.
Ocena: 3, raznolika, a žal zdaleč pretežka
Čas igranja: 2 uri in 45 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Hard
MD5 hash:
cbf815afa12d7fe8bc5b8cf2ce91c5fd
Prenos:
Prenesi Hard 2
Prenosov: 390
Velikost: 38.46 MB
Opis: Pred igranjem si obvezno nastavite tipke. Nadaljevanje težkega Hard na začetku sicer ponuja več prvih pomoči in ni boj za preživetje z neskončnim nalaganjem. Ga pa polomi v vsem ostalem. Začetek je katastrofalen (začnete brez H.E.V. suita in tavate v temi), nato se precej izboljša, kmalu potem pa spet prelevi v nočno moro do konca. Tokrat niso ovira le dobro postavljeni vojaki, ampak tudi presenečenja, ki so nemalokrat naravnost nesramna (dobite granato v glavo ko se pojavite iz teleporterja, eksplodira soba v kateri ste brez opozorila itd.). Umirali boste še pogosteje. Vojaki imajo ostrostrelske puške in obvladajo zasede, nindž pa v mapah kar mrgoli, kar vam bo povzročilo nemalo sivih las. Hroščatost je neverjetna. V številnih mapah se trgajo teksture, NPCji se zatikajo in ne morete napredovati, vrata se ne odpirajo itd. Shranjujte si pogosto! Sicer je igranje daleč od linearnega, vendar se proti koncu prične tako vleči, da si vsak igralec želi, da bi bilo že enkrat konec. Uganke so sicer zanimive, vendar vse ostalo uniči izkušnjo.
Ocena: 2, hroščata in pretežka
Čas igranja: 4 ure in 30 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0* v mapi 64 se ne odpre piramida
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Hard 2
MD5 hash:
8ade099ecf6d0e64689185ee0118b46d
Prenos:
Prenesi Hardman in the City
Prenosov: 388
Velikost: 14.7 MB
Opis: Ta modifikacija je kratka. Večina map ni najbolje narejenih, nevidne stene kvarijo vzdušje. Vsebuje sekvence, ob katerih igralec dobi občutek, da so tam zato, da je avtor pokazal, da jih zna vključiti, saj praktičnega smisla nimajo. Še posebej očitka vredna je vožnja z vlakom, saj se ta upočasnjuje samo zato, da vas lahko lažje zadenejo, če prehodite znanstvenika med premikanjem vas ubije, med sekvencami pa vas veselo streljajo. Umetna inteligenca je nerodna, pogosto neumno postavljena, čeprav vsebuje igra kar nekaj dobrih bojev. Če bi jih avtor bolje postavil, bi zagotovo dobila oceno več.
Ocena: 2, kratka, mestoma slabo narejena
Čas igranja: 35 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0* dela, ampak le brez HD paketa
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Hardman in the City
MD5 hash:
f762000599cce14bc94fee4babdb72e2
Prenos:
Prenesi Heart of Evil Napalm Edition
Prenosov: 415
Velikost: 352.22 MB

Popravek:
Prenesi HOE: Napalm Edition Patch 04072010
Prenosov: 358
Velikost: 42.90 MB

Opis: Ob začetku igranja te modifikacije, ki je popolna preobrazba izvorne igre, sem bil navdušen. Odlično narejeno okolje, uganke, skriptirani dogodki, lep izgled in humor so napovedovali dobro igralno izkušnjo. Vzdušje je dobro, zanj poskrbi tudi glasba v ozadju. Skozi igro pobirate dokumente v katerih so včasih za nadaljevanje ključne informacije, a je sistem izredno hroščat. Mape so odprte in obširne kar imam vedno za znak dober igre, ampak ... kmalu so postale preobširne. Igranje se prelevi v tavanje skozi labirinte hodnikov. Resda so na stenah oznake, vendar so nekatere postavljene naravnost čudaško in igralca bolj zmedejo kot pa mu pomagajo. Humor je na mestih dober, so pa pretiravali s kletvicami in šalami na račun domačinov, ki jim bo igra gotovo žaljiva. Kmalu se začnejo tudi hrošči (neodpiranje vrat) in to taki, ki onemogočajo nadaljevanje. Nekako sem jih uspel večino ukrotiti, a v drugi tretjini igre sem moral priznati poraz, saj je Barney izginil (morda je bil celo on tisti mrtvec na začetku mape) in brez njega se je igra sicer nadaljevala, ni je pa bilo mogoče končati. Po kolovratenju s kodami sem obupal in se lotil še poglavja Alamo, ki poskrbi še za dodatnih 15 minut igranja.
Ocena: 3, igra, ki bi lahko bila odlična, podleže krdelu hroščev, škoda
Čas igranja: 3 ure in 25 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.2, priporočam igranje v Steam različici
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Heart of Evil Napalm Edition
MD5 hash:
22c293fcf35d116a93dcb00676bd2f35
Prenos:
Prenesi Hidden Evil
Prenosov: 367
Velikost: 10.12 MB
Opis: Igra ne more biti nikoli zabavna, če je nepravična. Ta modifikacije je lep primer tega. Skozi igranje bo v vas spuščala trume sovražnikov, ki se pojavljajo tako, da dobesedno padajo iz neba. Pogosto boste počistili mapo, z življenjem pod 50, in pričeli laziti po ovirah, ko se bodo naenkrat pojavili vojaki in vas sklatili v stotinki. To živcira in najeda. Skoraj vsak vojak z mitraljezom ima tudi eksplozivne naboje kar igro še dodatno priskuti. Namesto, da bi bila lepo uravnotežena, je primerna le za mazohiste. Prve pomoči je malo, zato boste vam shranjevanje/nalaganje ne uide. V igri bi naj nezemljani pomagali vam, nekateri pa so nevarni, ker so zblazneli ... no, ko sem igral jaz so bili blazni vsi in so me brez izjeme napadali, kar je poleg hodečih trupel in situacij, ki nimajo izhoda, še ena izmed napak. Če na začetku namreč ne najdete H.E.V obleke, boste kar nekaj časa brez (na srečo se najde še dvakrat kasneje), ne boste pa na to opozorjeni.
Ocena: 2, nepravična
Čas igranja: 2 uri in 30 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Hidden Evil
MD5 hash:
ccf7c3c7efa1685a2dd48f0a69c59194
Prenos:
Prenesi Hour Glass
Prenosov: 474
Velikost: 21.9 MB
Opis: Naj najprej opozorim, da igra vsebuje erotično vsebino. Kdo bo rekel, da ni primerna za otroke - no, to tako ali tako ni, ker je pač streljačina in vsebuje nasilje :P. Igra je drugače kar dobro narejena. Vsebuje raznolike mape, kjer dobro postavljeni nasprotniki poskrbijo za dovolj akcije. Za raziskovalce po duši pa so na voljo tudi skrite mape. Tisti, ki so preigrali Duke Nukema, Quake 2 in Aliens vs. Predator boste takoj prepoznali zvoke, mape in orožja. Nekateri dialogi in situacije so zelo zabavne, igra vsebuje tudi vmesne sekvence, ki so dobro narejene, a včasih moteče. Zgodba se pripoveduje skozi tekst, ki se izpiše na zaslonu, zato pritisnite Pause, da bi prebrali celoten tekst. Skozi igranje boste morali rešiti nekaj miselnih ugank kot tudi biti dovolj spretni. Konec je velik minus v tej igri. Nasprotniki so namreč popolnoma nevidni, identificira jih lahko le njihovo streljanje. To igro precej priskuti in kljub temu, da imate puško, ki deluje na toploto, v polno sobo nevidnih sovragov pač ne morete vdreti. Na srečo obstajajo mesta, kjer si lahko življenje regenerirate. Koga bo motilo morda tudi to, da imajo nekatere mape dve identični sekciji kar zna neizkušenega igralca hitro zmesti.
Ocena: 4, zabavna, a žal z nevšečnim koncem
Čas igranja: 3 ure in 50 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Hour Glass
MD5 hash:
be699d25a11b78b4136748ddaa3b4be9
Prenos:
Prenesi Idol Hunt
Prenosov: 408
Velikost: 9.35 MB
Opis: Tokrat se Gordon Freeman odpravi v gorovje Andov. Temu primerna je tudi arhitektura, templji in jame, ki so bili plod indijanskih ljudstev. Igra vsebuje standardne nasprotnike, ki znajo biti glede na omejenost municije in prve pomoči kar težak zalogaj. Za napredovanje boste morali pogosto pritisniti kak gumb, skočiti dovolj spretno ali pa pretentati nasprotnika. Škoda le, da je igra tako kratka, vsebuje pa tudi nekaj neumnih situacij.
Ocena: 3, dober design map in arhitektura, vendar kratka
Čas igranja: 40 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Idol Hunt
MD5 hash:
8fd0155f6906ac4e518f043990d65ae6
Prenos:
Prenesi Infinite Rift
Prenosov: 458
Velikost: 9.35 MB
Opis: Infinite Rift se dogaja približno 3 ure po incidentu v Black Mesa. To napove, da boste srečevali že znane nasprotnike in vihteli znana orožja. Igra najde ravno pravo razmerje med sovragi:orožjem:prvo pomočjo, da vam nikoli ni dolgčas. Nasprotniki se pogosto pojavijo preko portalov in otežijo vračanje na lokacijo, kjer ste že bili, presenečenj je ogromno. Igro popestrijo vmesne sekvence, ki nakažejo kaj se je zgodilo ali pripovedujejo zgodbo, med igranjem pa ste neprestano v kontaktu z znanstvenikom, ki vas usmerja. Ugank je bolj malo, je pa treba tu in tam obvladati skakanje. Vizualno še posebej izstopa zadnji del igre, kjer je avtor fantastično povezal arhitekturo Xena in Black Mesa.
Ocena: 5, odlična prepletenost Xen in Black Mesa okolja
Čas igranja: 1 ura in 10 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Infinite Rift
MD5 hash:
08b2cf63d4f2c6448ee8c33c06f5fea6
Prenos:
Prenesi Instinct
Prenosov: 411
Velikost: 8.81 MB
Opis: Modifikacija se nadaljuje po tem, ko je Gordon Freeman izbral gotovo smrt. Srečujete znane nasprotnike, na mapah podobnih Black Mesa, ponekod oplemenitenih z Xen arhitekturo. Posebnost igre so dobro postavljeni nasprotniki. Še posebej strojnice in vojaki, ki napravijo prečkanje mape pravo spretnostno preizkušnjo. Pogosto boste imeli možnost izbirati med potmi, kar je zelo pohvalno, obstajajo pa še številne stranpoti, ki vsebujejo priboljške nujne za igranje. Na začetku je namreč municije in prvih pomoči dokaj malo, zato boste morali igrati previdno. Velika škoda je, da avtor igre ni dokončal, saj se igra po boju s končnim šefom sploh ne konča in pusti igralca v pričakovanju.
Ocena: 5, nelinearnost in raznolikost
Čas igranja: 1 ura in 15 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Instinct
MD5 hash:
c0a1f2fb878d853b072aa0a9d9668dec
Prenos:
Prenesi Invasion
Prenosov: 458
Velikost: 56.46 MB

Popravek:
Prenesi Invasion Patch 1,1
Prenosov: 364
Velikost: 1.90 MB

Opis: Najprej naj opozorim, da so nekateri teksti in govor v francoščini. Govor ni težaven, saj ima igra vgrajene podnapise, toliko bolj težavne pa so nastavitve. Te so združene popolnoma drugače kot pa v izvirnem Half-Life in potrebovali boste kar malo ugibanja, da si boste tipke prilagodili. Zgodba se prične ob koncu Half-Life 1, ko mora Gordon izbirati. Odloči se, da bo ostal na vlaku, a takrat ga skupina znanstvenikov uspe teleportirati nazaj domov. Igra je na nek način popolnoma preobražen Half-Life. Orožja so predelana in zna se zgoditi, da boste porabili kar nekaj časa, da se boste nanje navadili. Na voljo jih je namreč cel kup. Od tistih že znanih, do novih, kot je recimo infrardeča pištola, s katero se da videti tudi skozi stene (wallhack :). Svetilke Gordon Freeman nima, ima pa vžigalnik, ki osvetljuje le bližnjo okolico, poleg tega pa se pogosto ne vžge takoj - zelo domiseln dodatek. Pomanjkanje svetilke bi znalo v temi biti katastrofa, če ne bi sovražni vojaki imeli svetilk. Tako pa igra pravzaprav sploh ni moreča, čeprav je v prvi tretjini zelo temna. Težavnost je druga stvar. Očitno so avtorji igro nastavili tako, da lahke težavnosti sploh ni. Je Normalna, Težka in Nemogoča, zato vam priporočam, da pozabite na sistem, ki ga uporablja izvirni Half-Life. Težka težavnost je res težka! Vojaki namreč znajo zadeti, streljajo pa skozi vsako stvar, ki je zlomljiva. Poleg mitraljezov, šibrenic in metanja granat, boste srečali tudi ostrostrelce in vojake z raketometalci. Inovativno je tudi zdravljenje, spominja na Deus Ex. Tako baterije in prve pomoči zbirate in nato po potrebi uporabite. Za baterije si lahko izberete kam jih boste dali (tipka za Soin) in tako zdravite najbolj ranjena mesta. Akcije je dosti, kot tudi miselnih in skakalnih problemov. Pogosto je treba aktivirati kak računalnik ter uporabiti kodo, ki jo najdete v njem, na zaščitenih vratih. Nekatere sekcije so fantastično narejene. Vozite tudi tank in ob rušljivi okolici pred katero se lahko skrijejo vse dandanašnje kvazi realistične streljanke, je igranje pravi užitek. V zadnji tretjini se pojavijo še nezemljani, od katerih so nekateri popolnoma novi. Konec skoraj pokvari celotno igro (igral sem na Difficult težavnosti), a je zadnja, 5 sekcija, dolga le kakih 30-45 minut in je zatorej dovolj znosna.
Ocena: 5, priporočam, ena izmed najboljših modifikacij za Half-Life, žal z zanič koncem, ki je na srečo kratek :)
Čas igranja: 7 ur in 05 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Invasion
MD5 hash:
47cb865016fa0610b64bf262c76bfc66
Prenos:
Prenesi Ispitatel 4
Prenosov: 437
Velikost: 99.48 MB
Opis: Če si obupno želite igrati modifikacijo, ki bi odstopala od povprečja v smislu odštekanosti, potem je Ispitatel 4 prava modifikacija za vas. Igrate Ravila Unisovicha, ki preko pripovedovanja obuja spomine na to kako je v svet spravil horde pošasti. V pomoč pri pripovedovanju so vmesne sekvence, ki pa znajo človeka pogosto zmesti. Modifikacija je v ruščini, vendar so podnapisi v angleščini. Govor je zelo profesionalno posnet in zelo popestri igro. Za napeto igranje skrbi še dobra glasbena podlaga. Igranje je zelo nenavadno, ker se neprestano selite, se pojavljate v telesih drugih, delate neobičajne stvari, skačete, rešujete miselne probleme in tudi streljate. Skratka, avtorjem je odlično uspelo ponazoriti, kako bi izgledala zgodba, če bi jo pripovedoval norec :D. Škoda le, ker je tako kratka.
Ocena: 4, odpuljena modifikacija, a žal kratka
Čas igranja: 1 ura in 05 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0* nekaj neprozornih tekstur
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Ispitatel 4
MD5 hash:
33a48ad5d1b6dab5d019d54ceb2709aa
Prenos:
Prenesi Issues
Prenosov: 387
Velikost: 43 MB
Opis: Issues je kompilacija map, ki vas popeljejo med številnimi in raznolikimi okolji, do končnega cilja, najdete znanstvenika, ki je bil izgubljen. Ker je vsako mapo delal le en avtor, je od tega kako se je potrudil, odvisno tudi kako boste pri igranju uživali. Eni so naredili pošteno izkušnjo, medtem ko so ene mape bolj medle. Paket sicer vsebuje še eno Xen mapo, ki pa sploh ni dokončana, in igra celo omeni, da je ni priporočljivo igrati. Če radi tvegate, jo igrajte, če ne, jo preskočite. Mape pogosto vsebujejo več poti do cilja, kar je zelo pohvalno. Poleg streljanja nezemljanov in vojakov, boste deležni tudi miselnih ugank in skakalnih preizkušenj, dolgčas pa vam zagotovo ne bo. Hroščev in kočljivih situacij ni malo, zato svetujem, da si shranite takoj ko se naloži nova mapa. Autosave so namreč včasih slabo postavljeni in kaj hitro boste morali pričeti igrati povsem od začetka. Pograjati bi bilo treba še optimiziranost map, saj se nekatere prav nesramno zatikajo.
Ocena: 4, raznolika, kvaliteta map niha
Čas igranja: 3 ure in 45 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Issues
MD5 hash:
8687a78d6b4e5165f3017f31e2777a3f
Prenos:
Prenesi Krypton
Prenosov: 448
Velikost: 27.85 MB
Opis: Modifikacija Krypton je pravo leglo hroščev, ki ga ne priporočam nobenemu. Marsikatera stvar v igri je skregana z logiko, triggerji se ne aktivirajo, ni mogoče skočiti na določeno mesto brez 1000 poskusov, v kritičnem delu igre nekaj ne deluje in tako naprej. Po uri in pol igranja sem naletel na dogodek, ki mi onemogoča nadaljevanje. Aktiviram raketo, ta pa ne odleti, ampak eksplodira in ostane na tleh.
Ocena: 2, leglo hroščev
Čas igranja: 2 uri in 30 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Krypton
MD5 hash:
80c5b1519f0b624e0e454d8b5032382f
Prenos:
Prenesi Life's End
Prenosov: 511
Velikost: 21.71 MB
Opis: Ta modifikacija se prične dokaj umirjeno in že sem mislil, da bom moral pričeti znova na najtežji težavnosti, ko se je akcija zares pričela. Skozi igranje streljate nezemljane in vojake, pobirate kartice in baterije, da z njimi aktivirate vrata oz. teleporterje, skačete preko spretnostnih ovir, spremljate znanstvenike in vojake do vrat, da vam jih odklenejo, tu pa tam rešite kak miselni problem in celo potujete skozi čas. Zgodbo igra pripoveduje tudi skozi dokumente, ki ležijo naokoli, zato jih pridno berite, saj vam bodo olajšali igranje. Presenečenj je veliko, ampak je dovolj prvih pomoči, zato je igralna izkušnja zelo prijetna. Nekatere mape so prav odštekane, nekateri problemi zelo izvirni. Tudi bojevati se ni treba vedno, saj se lahko znajdete in uberete drugačno pot. Pohvalno je še to, da napak oz. hroščev med igranjem praktično nisem opazil (očitno jih ni :P).
Ocena: 5, zanimiva do konca, priporočam
Čas igranja: 2 uri in 20 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Life's End
MD5 hash:
18a9468ec441e7666c2da00903afb1a9
Prenos:
Prenesi Mistake
Prenosov: 429
Velikost: 91.11 MB
Opis: Mistake je preživetvena modifikacija v stilu Silent Hill. To pomeni, da boste imeli malo orožja in streliva, bolj kot na boju bo poudarek na strašljivih presenečenjih in ugankah. Vzdušje je vsekakor odlično, popestri ga svetilka s svojim snopom. Vseskozi boste deležni sprememb v okolici in neprijetnih presenečenj, ki bodo ob dobrem ambientu popestrili napredovanje. To bo pogosto težko vidno, zato pozorno prebirajte besedila in se ne bojte razbiti vsega, kar izgleda kot se da razbiti. Tudi škatel je veliko, vendar so brez izjeme vse prazne, kar je izjemno razočaranje. Tu pa tam boste deležni tudi šefovskih bojev in miselnih ugank. Zaradi številnih zaprtih vrat, dolgih hodnikov, praznih zabojev bo ura in pol igranja minila kar prehitro. Večino časa boste namreč iskali pot naprej in tavali po hodnikih, ob ponovnem igranju pa se zna zgoditi, da bo čas igranja padel pod uro. Pograjal bi še nekatere skoke, ki znajo biti zelo duhamorni.
Ocena: 4, odlično vzdušje, vendar nekam pusta
Čas igranja: 1 ura in 35 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0* nekaj neprozornih tekstur
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Mistake
MD5 hash:
d8b636f537741733c0663326d4af0460
Prenos:
Prenesi Moonwalker
Prenosov: 459
Velikost: 38.21 MB
Opis: V tej češki modifikaciji, ki ne more obstajati brez teksta v češčini, boste na vesoljski ladji Moonwalker preganjali nezemljane in vojake. Design map je dober in zanimiv, čeprav se tu pa tam zaradi preobilice poligonov in efektov znajo zatikati kar zna biti zelo moteče. Avtor je vgradil nove zvoke in modele iz drugih modifikacij. Boj, napredovanje in miselne uganke so izvedeni dobro, pogosto je treba paziti, da ne sprožite kakega eksploziva. Velika minusa pa sta prelahki sovražniki (priporočam igranje na Hard) in hiter konec, ki pusti igralca, ki bi si želel vsaj še kako uro igranja, razočaranega.
Ocena: 4, dobro narejene mape
Čas igranja: 1 ura in 15 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Moonwalker
MD5 hash:
c4c49a8ffcfb5f56be78d7b507afa0b2
Prenos:
Prenesi Night at the Office
Prenosov: 439
Velikost: 35.39 MB
Opis: Če ste kdaj gledali Die Hard (Umri pokončno), vam bo scenarij naslednje modifikacije dobro znan. Teroristi vdrejo v poslopje in povzročajo strah in trepet. Zoperstavi se jim glavni junak, ki pa ni superheroj, ampak zelo ranljiva oseba. Zdravja si namreč ne more obnavljati, zato pazljivo, pa tudi merka nima na puškah (to lahko vklopite sami, če je pretežko). Tako se sprehod po stavbi polni teroristov spremeni v skrivanje in tiholazenje. Ob reloadanju se zamenja celoten saržer, zato bodite pazljivi, teroristi pa ob smrti odvržejo naključno število metkov. Gre za popolno preobrazbo, zato so tu novi modeli, nov HUD, nova krepela. Glasovi (Voice Acting) so kar dobri, vendar niso ravno najbolje posneti, včasih bi manjkali podnapisi. Sekvence in več različnih koncev igro rahlo podaljšajo, vendar bi lahko avtor vdelal še kako misijo več.
Ocena: 4, dobra ideja, mogoče malo premalo misij
Čas igranja: 1 ura in 15 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Night at the Office
MD5 hash:
c8a2cda1d7338d7c021168f93805125c
Prenos:
Prenesi Nuclear Winter
Prenosov: 433
Velikost: 22.36 MB
Opis: Še brez opisa
Ocena: Še brez ocene
Čas igranja: Še ni določen
Potrebna različica Half-Life: Še brez vnosa
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Nuclear Winter
MD5 hash:
66a15869dc98c36c0f6787006ad6f169
Prenos:
Prenesi Operation Black Thunder
Prenosov: 615
Velikost: 51.24 MB

Popravek:
Prenesi Operation Black Thunder SteamUpdate
Prenosov: 549
Velikost: 426.3 KB

Opis: Pred igranjem si oglejte tipke. Operation Black Thunder je popolna preobrazba igre Half-Life. V vlogi vojaka se odpravite rešetati zlikovce in čeprav igra napoveduje ekipno igranje, temu ni tako, saj večino časa igrate sami. Vsebuje precejšnjo mero orožij, ki pa žal niso najbolje uravnotežena. Večino časa sem uporabljal mitraljez, ki je zelo natančen in smrtonosen, redko pa sem v roko vzel šibrenico, saj je nenatančna in jo ob strelu odbije nazaj (to je realistično, vendar v taki igri ne izpade dobro). Malo sem še uporabljal nož, granate, ostrostrelsko puško, ostalih orožij pa se nisem pritaknil oz. sem le poskusil streljati z njimi. Za mitraljez in šibrenico je namreč streliva obilo, celo preveč, saj vojaki nosijo enega izmed njih. Streljate le vojake, ki so pogosto leseni in jih pospravite brez praske. Čeprav bi kazalo povečati težavnost, pa tega raje ne storite, saj so nekatere zasede in strojnice smrtonosne in napravijo igranje velik izziv. Pohvalne so tudi video sekvence, glasba v ozadju, neočitna nadaljevanja in skriptirane sekvence. Proti koncu vsebuje sicer kup hroščev in nelogičnosti, ampak to ji lahko odpustimo. Med igranjem vas igra zalaga z namigi, ki pa so pogosto nepotrebni in kvarijo igralno izkušnjo.
Ocena: 4, ima veliko potenciala, vendar ji v parih točkah zmanjka sape
Čas igranja: 3 ure in 50 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.2
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Operation Black Thunder
MD5 hash:
628415c4a4dd1b09165b63ed5e8b0782
Prenos:
Prenesi Operation Firesweep
Prenosov: 395
Velikost: 24.86 MB
Opis: Velikost prenosa pri tej modifikaciji bridko vara, saj je igranja le za 10 minut. Gre za izjemno kratek demo, kjer igrate vojaka, ki se mora infiltrirati v Black Meso. Svoj srd znašate nad varnostniki in nezemljani, kaj več pa ni bilo videti. Modeli so lepi, uganka zanimiva, ampak če je 25 MB velik download vreden 10 minut igranja, pa presodite sami.
Ocena: 2, ultra kratek demo
Čas igranja: 10 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Operation Firesweep
MD5 hash:
d25a1abcd5b815f16fb77dc933b886cc
Prenos:
Prenesi Operation Nova
Prenosov: 399
Velikost: 5.68 MB
Opis: Čeprav je ta modifikacija dolga le 40 minut, sem v vsaki minuti užival. Ponuja namreč dobre uganke, od katerih so nekatere prav izvirne. Borite se proti nezemljanom in vojakom, znanstveniki in varnostniki pa vam pomagajo z namigi (govor je mimogrede zelo dobro posnet) ali s pištolo. Prisotno je tudi nekaj humorja. Mape so zanimive, še posebej dobro se mi je zdelo, da se skozi že preigrane predele vračate in ubirate prej zaprte poti.
Ocena: 4, dobre uganke, a kratka
Čas igranja: 40 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Operation Nova
MD5 hash:
fe09ef66596cb1e13312eb6bd8cf8c15
Prenos:
Prenesi Paranoia
Prenosov: 397
Velikost: 187.9 MB
Opis: V tej popolni preobrazbi igre Half-Life, se boste podali v čevlje majorja ruskih posebnih enot Spetsnatz. Najprej se boste v dobro narejenem treningu izurili za uporabo orožij, nato pa boste podali v akcijo proti neznanim napadalcem (ki sumljivo spominjajo na ruske islamske upornike). Igra temelji na izboljšanem pogonu GoldSource (Spirit of Half-Life) in preseneti z izjemno grafično podobo. Avtorji so v igro dodali tudi pravcati soundtrack, ki močno popestri igranje. Vmesnik za interakcijo je preprost, preko njega berete dokumente, pobirate strelivo in odpirate vrata. Vzdušje je odlično, predvsem zaradi odlične glasbe v ozadju in neverjetne arhitekture, ki temelji na sovjetskih bunkerjih. Kar nekaj časa tudi sodelujete s tovariši, ki jim krijete hrbet oz. obratno ter z njimi komunicirate preko interkoma. Za večjo avtentičnost poskrbijo še skrbno izdelane puške, gasmaska in vizir. Škoda edinole, da se konča kar malo prehitro. Želel bi si vsaj še par ur igranja.
Ocena: 5, ubijalsko vzdušje, priporočam
Čas igranja: 2 uri in 10 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.2
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Paranoia
MD5 hash:
2891971213fe4501d20b52f099c9e3b1
Prenos:
Prenesi Peaces Like Us
Prenosov: 409
Velikost: 7.59 MB
Opis: Peaces Like Us je dober primer modifikacije, ki jo lahko nepremišljeno dodajanje novih stvari popolnoma uniči. Prvi del igre je bil fantastičen. Ljudje in nezemljani živijo v sožitju v Xen svetu, ko jih nenadoma napadejo vojaki. Ideje uporabljene v prvem delu so bile res inovativne in zanimive. V igranju sem zelo užival. Treba je bilo skakati, streljati vojake ali pa rešiti kak miselni problem. Ker je bilo prvih pomoči ravno dovolj, igranje ni bilo muka. Drugi del je bil v svetu, kjer so bili nezemljani nenadoma sovražniki. Izgledalo je kot nočna mora, saj je bil celoten svet pokvečen in odštekan. Igranje bi ne bilo muka, če ne bi avtor popolnoma pozabil na pakete prvih pomoči. Tako pa se je ta del spremenil v večno kombinacijo Shrani/Naloži. Sledil je končni del, kjer je bilo spet premalo prvih pomoči, a horde sovražnikov. Z zvitim streljanjem, zadeva niti ni bila tako obupna kot je izgledala na prvi pogled. Design map in ideje avtorja so drugače zelo pohvalne, prisotni so tudi skriptirani dogodki in sekvence, ki popestrijo igro.
Ocena: 4, fenomenalen začetek, obupna sredina, zadovoljiv konec
Čas igranja: 1 ura in 40 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Peaces Like Us
MD5 hash:
ed305fefd80f02d420deac4563c43cbc
Prenos:
Prenesi Pimp my Car
Prenosov: 345
Velikost: 9.24 MB
Opis: V tej modifikaciji ne boste modificirali avtomobilov, temveč reševali miselne probleme, ki sestojijo iz pritiskanja pravih gumbov, vtipkavanja kombinacij in sestavljanja besed. Streljanja v njej ni, čeprav na začetku dobite revolver. Zna se zgoditi, da koda včasih ne bo prijela, zato bodite pozorni na to, da z merkom naciljate pravo številko.
Ocena: 3, zanimiv koncept, a prekratka
Čas igranja: 40 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Pimp my Car
MD5 hash:
62c19a67e73b306f63bd99ede59dd4f4
Prenos:
Prenesi Pizdec
Prenosov: 361
Velikost: 6.15 MB
Opis: Modifikacijo je napravil ruski avtor, zato tudi tako ime, kaj pa pomeni pa prepustim vašemu raziskovanju. Začetek je katastrofalno dolgočasen. Več kot pet minut boste hodili po dolgih hodnikih, se vozili z dvigali in čakali da se varnostniki/znanstveniki zmigajo. Sledi lazenje po jaških, streljanje nezemljanov in vojakov, skakanje ter razbijanje stvari. Mape sploh niso slabe, tu pa tam je tudi kako presenečenje. Med igranjem je pogosto potrebno pripeljati znanstvenika/varnostnika do določene točke, da odpre vrata ali kako drugače omogoči nadaljevanje. Tu se zna zgoditi, da bo ta odpovedal in tistega ne bo izvedel (poskusite ponovno naložiti zadnjo shranjeno igro) ali pa ga sovragi ugonobijo. To se mi je že zgodilo in sicer so trije vojaki navalili na varnostnika. Ker sploh nisem mogel videti kaj streljajo, sem seveda počasi pospravil najprej prva dva, medtem pa je tretji, ki ga sploh nisem videl, ubil varnostnika. Na zaslonu pa se je izpisalo "You are stupid". Kot da bi imel čarobno kroglo. Zaradi te nesramnosti, dobi mod avtomatsko eno oceno manj.
Ocena: 3, obupen začetek, dokaj dobro nadaljevanje
Čas igranja: 50 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0* znanstvenik ne odpre vrat v nivoju 7
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Pizdec
MD5 hash:
1f6b44d37206eb432bdfda4609d72f1c
Prenos:
Prenesi Point of View
Prenosov: 386
Velikost: 49.65 MB

Popravek:
Prenesi Point of View Alien Slave Hand
Prenosov: 341
Velikost: 121. 1 KB

Opis: Ta modifikacijaje posebna na več načinov. Ne igrate namreč človeškega protagonista, ampak nezemljana in sicer bitje vrste Alien Slave poimenovano Xonxt. Zgodba se prične na Xenu z vpadom ljudi, ki ukradejo zadevo poimenovano Xen Techno Biologic Sphere. Vaš cilj je tako, da najdete XTBS in vrniti Nihilanthu. Ne bom razkril več zgodbe, ker se ta odlično pripoveduje skozi misli Xonxta medtem ko se ta prebija skozi Xen in Black Meso (oglejte si tipke). Nezemeljski igralec si zasluži nezemeljska orožja in tako boste lahko uporabljali slavni Alien Slave zeleni blisk, ki napadalcu hkrati povzroči škodo in vas pozdravi. Nato so tu dobro poznane sledilne "ose", netopirji ki služijo kot rakete, Chumtoadi in Snarki kot granate ter seveda možnosti uporabe strojnic. Ker je velik del map temen, lahko uporabite nočni pogled (tipka F), ki omogoča nemoteno igranje, a zna včasih upočasniti igro. Zdi se kot da je Xonxt neustavljiv in prvi del igre je precej lahek. Preživite lahko samo s pomočjo žarka. Proti koncu pa se zadeve zapletejo. Vojakom se pridružijo taki z minigunom, strojnice, helikopterji in tanki. Takrat je za vsak korak potreben taktični premislek in igra mi je bila enostavno fantastična. Morda je kaka mapa pusta, ima preveč vrat, a je večina dobro narejena. Srce se para, ko vidiš številne prve pomoči, orožja, ki bi igro poenostavili, a jih ne moreš pobrati.
Ocena: 5, biti prijatelj Gargantue ni bilo še nikoli tako zabavno :) , priporočam
Čas igranja: 3 ure in 25 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Point of View
MD5 hash:
e16a1bb8970d9e5f2263147ab9ec4157
Prenos:
Prenesi Poke 646
Prenosov: 444
Velikost: 63.3 MB
Opis: V Poke 646 se večino časa pretepamo v ulicah mesta, kjer incident z nezemljani pusti hude posledice. Odličen Hazard-Course vas popelje skozi bistvene elemente igre in vam na ogled postavi tudi orožja, ki jih boste vihteli. Ta niso običajna, temveč v celoti spremenjena. Tako se med drugim streljate z zabijalcem žebljev, tolčete z delom cevi, mečete eksplozive in uporabite tudi nezemeljsko mrcino, da v nasprotnike sejete kislino. Igra je posebna predvsem zaradi neverjetne dodelanosti. Tako vam bodo igranje popestrile video sekvence, glasba v ozadju, podajanje zgodbe skozi sporočilca, med mahanjem pa se celo utrudite. Za akcijo bodo poskrbela številna presenečenja, možgane pa vam bo izmozgala marsikatera uganka. Do nekaterih mest je mogoče priti celo na več načinov, kar prida k nelinearnosti. V igri je tudi Xen stopnja, vendar ni duhamorna. Edini minus pa je, da ne morete pobirati krepel vojakov. Kljub temu bo orožja dovolj, saj vas igra z njim pridno zalaga.
Ocena: 5, skupna ocena, upoštevan Poke 646 Vendetta, zelo dodelana, priporočam
Čas igranja: 3 ure
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Poke 646
MD5 hash:
68613bf8dd5646919e2d969455f931f5
Prenos:
Prenesi Poke 646 Vendetta
Prenosov: 377
Velikost: 71.89 MB
Opis: Nadaljevanje odličnega Poke 646 je precej krajše, vendar vseeno dobro. Zgodba se prične tam, kjer se je končala v predhodniku. Glavnemu junaku uspe napraviti teleporter in se teleportirati nazaj v mesto. Tokratna bera orožij je precej skromnejša od prejšnje, vsebuje le kos cevi, mitraljez, šibrovko, samostrel in eksploziv. Kljub pomanjkanju pa vam napredovanje ne bo delalo težav. Nadaljevanje predstavi večino dobrih lastnosti iz izvirne igre, doda pa zdravilne postaje, ki jih lahko uporabite le enkrat, glas podoben Glados iz Portala, ščepec portalov in ščepec kamer. Največji adut nadaljevanja pa je ambient. Zvočni efekti in vzdušje, ki ga igra z njimi ustvari, je naravnost neverjetno.
Ocena: 5, skupna ocena, upoštevan Poke 646, odlična zvočna podlaga, priporočam
Čas igranja: 1 ura in 10 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0* nekaj neprozornih tekstur
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Poke 646 Vendetta
MD5 hash:
32e4cba53feaa03929eace852782477d
Prenos:
Prenesi Portrait of Freeman
Prenosov: 480
Velikost: 27.02 MB
Opis: Četudi ta modifikacija ni dolga, me je vseeno očarala. Najprej naj povem, da je bilo vanjo vloženega veliko dela. To se že na daleč vidi, saj so v modifikaciji prisotne nove teksture, nov HUD, novi modeli, mape pa so odlične. Med igranjem vas avtor postavi pred številne miselne probleme in skrite gumbe, ki znajo koga zaposliti tudi za dlje časa. Ni pa nelogičnih ugank. Če ste dovolj pozorni, ne boste imeli težav. Nekaj je streljanja, nekaj skakanja, nekaj pritiskanja gumbov, nekaj taktike, nekaj raziskovanja (vsi, ki raziskovanje obožujete boste bogato nagrajeni) ... skratka, raznolikosti ne manjka. Igro popestrijo sekvence in glasbena podlaga. Manjka pa ne tudi presenečenj. Bodite pozorni tudi na to, da ni vsak vojak vaš sovražnik.
Ocena: 5, zelo raznolika modifikacija, priporočam
Čas igranja: 1 ura in 35 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Portrait of Freeman
MD5 hash:
29821b51efe02e68eb0d14b1b0b91adc
Prenos:
Prenesi Project Focus North
Prenosov: 364
Velikost: 27.97 MB
Opis: Pred igranjem si spremenite tipke. Čeprav se ta modifikacija ponaša z naslovom Demo, bi ji lahko to oznako brez težav odstranili. Je namreč dovolj dobra in zanimiva, da se ob njej ne boste dolgočasili. Začetek je slab. Nimate namreč H.E.V obleke in brez nje je vsako igranje precejšnja muka. Ko bi vsakdo mislil, da je slab Demo končan, pa se prične dober del zaradi katerega je vredno igrati do konca. Streljate se izključno z vojaki, katerih so pogosto cele horde. Na srečo igra ne štedi s prvo pomočjo in tudi eksplozivi, ki vam omogočijo nebolečo igralno izkušnjo. Poleg streljanja, boste morali tudi reševati miselne uganke in obvladati skakanje. Kljub precej pustim mapam, mi je bilo igranje vseeno dovolj zanimivo, da se nisem dolgočasil. Design map je vsekakor nenavaden in zna koga zmesti. Najdejo se tudi napake, najbolj očitna je to, da dež in kri padajo navzgor :D. Tu in tam igranje popestri tudi glasbena podlaga.
Ocena: 4, slab začetek, dobro nadaljevanje
Čas igranja: 1 ura in 20 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Project Focus North
MD5 hash:
258ebd6e7903bd373cb42ccd149bfd46
Prenos:
Prenesi Project Quantum Leap
Prenosov: 344
Velikost: 30.98 MB
Opis: Obstajajo modifikacije za katere si bo igralec želel, da bi se čimprej končale, a se vlečejo. Ena izmed teh je tudi ta. Gre za projekt večih avtorjev, ki so svoje neodvisne mape združili v mod. Nekatere izmed njih so zelo dobro narejene in igranje je pravi užitek, ostale pa so katastrofa. Slabo izvedeni prehodi, pomanjkanje prve pomoči in streliva ter horde sovražnikov, ki se pojavljajo na takih situacijah, kjer je povsem nemogoče, da bi jo odnesel nepoškodovan, napravijo predvsem konec podoben nočni mori. Te mape spominjajo na mape v beta stadiju, ki jih sploh nihče ni testiral. Vzor takim tipom modifikacij bi moral biti CWC mappack, ki je dobil solidno štirico. V nekaterih mapah so prisotne sekvence in humor kar igranje sicer popestri, a to še zdaleč ni dovolj, da bi odtehtalo pretežavno drugo polovico igre. Priporočam igranje na Easy.
Ocena: 2, primerna za mazohiste
Čas igranja: 4 ure in 05 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Project Quantum Leap
MD5 hash:
a0702a609bd7622a2107a31e6f28041c
Prenos:
Prenesi Rebellion
Prenosov: 359
Velikost: 66.76 MB

Popravek:
Prenesi Rebellion liblist and titles Patch
Prenosov: 341
Velikost: 8.19 KB

Opis: Človek bi pričakoval, da se ekipa kaj nauči iz predhodnje igre, ampak iz te se očitno ni. Rebellion, nadaljevanje Vengeance se vleče že od začetka. Nesmiselno dolge sekvence, vrata, ki se odpirajo več kot minuto, orjaške mape, ki jih je muka prehoditi, nevidne stene, pojavljanje vojakov iz zraka, kupe hroščev (helikopter strelja skozi stene, Barney ne odpre vrat) in še kaj bi lahko naštel, odvrnejo od igranja. Edino boji so dobri, čeprav se sovražniki pogosto respawnajo samo zato, da vas jezijo. Nehal sem pred koncem, zato, ker je prišlo do kritičnega hrošča.
Ocena: 2, se obupno vleče, odsvetujem
Čas igranja: 3 ure in 05 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0* dela, ampak le brez HD paketa
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Rebellion
MD5 hash:
34e1837b0677c090a05dd47e4c211b0f
Prenos:
Prenesi ReIssues
Prenosov: 390
Velikost: 99.5 MB

Popravek:
Prenesi Reissues Patch
Prenosov: 338
Velikost: 1.74 MB

Opis: Reissues je kompilacija map različnih avtorjev, ki jih povezuje mapa s portali. Mape imajo skupno le vhod in izhod, ostalo pa je prepuščeno domišljiji avtorjev. Posledica so zelo raznolike mape, ki jih je potrebno zelo pohvaliti. Razen redkih izjem so mape odlične. V njih pokate znane sovražnike in vihtite znana orožja. Nič novega torej. Bolj impresionirajo okolja, ki segajo od orientalskih do futurističnih v slogu Half-Life 2. Igra je grajena na Spirit of Half-Life in to pomeni lep izgled, a hkrati rahlo nižje FPS. Težavnost igre je kar visoka, v nekaterih primerih celo previsoka, saj zna municije zmanjkati, življenja pa tudi. Ni pa to edina napaka, saj skoraj vse mape pestijo hrošči, zato si redno shranjujte. V plezanju na stolp v Second Wind pa uporabite noclip in si prihranite živce. Shranjene igre tam namreč ni mogoče naložiti in če umrete ... lahko začnete od začetka. Opozoril bi pa še na to, da namestilnik prepiše datoteke sw.dll, hw.dll, cgGL.dll, cg.dll zato si nujno napravite varnostne kopije.
Ocena: 4, odlične mape, žal tudi nekaj kritičnih hroščev
Čas igranja: 6 ur in 15 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za ReIssues
MD5 hash:
d1355cbbdd20c1fe1d3ea7c9cb372e32
Prenos:
Prenesi Resident Evil Cold Blood
Prenosov: 601
Velikost: 327.28 MB
Opis: Še brez opisa
Ocena: Še brez ocene
Čas igranja: Še ni določen
Potrebna različica Half-Life: Še brez vnosa
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Resident Evil Cold Blood
MD5 hash:
938a4a32ad87720efff171ad9c81aeab
Prenos:
Prenesi Residual Point
Prenosov: 350
Velikost: 97.75 MB
Opis: Avtor je v tej modifikaciji napravil izjemno dobre mape, ki ponujajo več alternativnih poti in zelo spominjajo na izvirni Half-Life. Že Boot Camp (Hazard Course) je izjemno dolg. To je pa tudi vse kar lahko rečem pozitivnega o tej modifikaciji. Avtor očitno nima blage veze o kakršnimikolem uravnoteženem igranju ali pač uživa ob mučenju drugih. Boji so obupni. Čeprav je orožja in zdravil v mejah normale, sovražniki niso. Morda bi igra izpadla normalna, če bi sovražnike pustil take kot so v izvirnem Half-Life, ampak ne. Avtor je pohitril premikanje, streljanje/napade in agresivnost prav vsakemu živemu bitju. Tako bodo že prej dovolj nadležni Headcrabi, sedaj prava nočna mora, da o nindžah, ne govorim. Tako je. Sovragov je obilo, bolj se podate proti koncu, številčnejši so, hitreje streljajo, nevidni so in pojavljajo se naključno, pogosto v trumah. Povrhu so v igri še zombi vojaki, ki se premikajo počasi dokler jih ne zadanete, nato se premikajo bliskovito, streljajo pa še hitreje. Sam sem vztrajal na Medium težavnosti več kot 7 ur, ob zadnjem delu Dread Plot pa mi je prekipelo. Modifikacija, ki je nikoli več ne bom igral, tudi vam svetujem enako (razen, če ste mazohist :P).
Ocena: 2, mape so odlične, vse ostalo je zanič
Čas igranja: 7 ur in 20 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Residual Point
MD5 hash:
740c617aa3ecce5d97c0637e3f9692e2
Prenos:
Prenesi Run from Hell
Prenosov: 354
Velikost: 18.24 MB
Opis: Najprej naj opozorim, da sta govor in tekst v ruščini podobnem jeziku kar zna biti ključnega pomena v določenih situacijah, a se je meni kljub temu uspelo prebiti skozi mod (sreča?). Mape v tej modifikaciji so puste, polne vrat in gumbov, ki odpirajo vrata drugje ali pa aktivirajo kako napravo. Med napredovanjem streljate znane sovrage in razbijate na tone škatel. Prav razbijanje škatel je izjemno duhamorno, saj jih je avtor naredil posebej trpežne. Grem se staviti, da sem od 75 minut za razbijanje škatel porabil 15 minut! Še posebej obupno je, ko je treba škatlo razbijati pod vodo -> to pomeni neskončno vračanje nazaj na zrak in regeneracija zdravja. Gameplay je drugače še kar zanimiv, boji dokaj zahtevni, ponekod je treba tudi hitro odreagirati.
Ocena: 3, puste mape in obupno dolgočasno razbijanje škatel
Čas igranja: 1 ura in 15 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Run from Hell
MD5 hash:
9b7a982ef47652be4b48a5c970e5e791
Prenos:
Prenesi Super Definition Azure Sheep
Prenosov: 404
Velikost: 71.94 MB
Opis: Paket namestitev v mapo Half-Life\asheep, ker namestilnik ne ustvari prave mape! Izvirni Azure Sheep ne upošteva High Definition paketa in zato obstaja tudi ta paket. Modele in zvoke nadomesti z novimi in tako modificirana različica je všečna na pogled. Motijo ženske varnostnice in Kate, ki zgledajo ceneno. Ne vem zakaj jim je bilo potrebno povečati prsi in rit, jim povečati izrez oz. zmanjšati dolžino majice. Še posebej to moti pri Kate, ki je ključna oseba, ampak je popolnoma spremenjena.
Ocena: 5, dobri boji in ogromno poti, priporočam
Čas igranja: 5 ur in 10 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0* rotorji helikopterjev niso prozorni
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Super Definition Azure Sheep
MD5 hash:
f4cf6dcaad8771973e91da1b9212fc0e
Prenos:
Prenesi Survive in Catacombs 1
Prenosov: 380
Velikost: 110.37 MB
Opis: Čeprav ima Survive in Catacombs nadaljevanje, ju bom opisal ločeno, saj bi drugi del znižal oceno prvemu. Jezik in govor v igri sta češčina, kar zna biti ponekod zelo moteče, saj ne veste točno kaj se dogaja. V igri so prisotni novi modeli orožij in nove pošasti, ki pa jih je malo vrst (samo štirje tipi). Vzdušje je dobro, zanj poskrbita dobra glasba in presenečenja. Za dodatno zanimivost poskrbi več možnih poti, raziskovanje pa je bogato nagrajeno. Orožja in prvih pomoči je veliko, priporočal bi igranje na hard. Napredovanja so včasih skrita, popestrijo pa jih tudi uganke. Žal ima kar nekaj hroščev, a se z njimi da priti skoraj do konca igre (na koncu se mi vrata niso odprla).
Ocena: 4, dobro vzdušje, morda manjka kak tip sovražnika več
Čas igranja: 3 ure
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Survive in Catacombs 1
MD5 hash:
4e50689360f28be4aca9da869d1eac1b
Prenos:
Prenesi Survive in Catacombs 2
Prenosov: 367
Velikost: 146.09 MB
Opis: Nadaljevanje Survive in Catacombs je od predhodnika precej krajše - le polovico tako dolgo. Jezik in govor v igri sta spet češčina, kar zna biti ponekod zelo moteče, saj ne veste točno kaj se dogaja. V igri so prisotni novi modeli orožij in nove pošasti, tokrat jih je več vrst kot v predhodniku. Nasploh igra sumljivo spominja na Monolithov Blood. Začetek igre je težak, saj sploh nimate drugega krepela kot vile, mikastenje sovragov je z njimi zelo duhamorno. Z igranjem dobite več orožij, ki so razdeljena samo v dva predalčka, kar je zelo nepraktično. Igro pestijo težave z izrisovanjem, saj vsebuje preveč efektov in tako se veselo zatika. Skriptirane sekvence in glasba so sicer popestritev, vendar igra vsebuje tudi nekaj hroščev, ki znajo povsem uničiti igro in brez /noclip ne boste mogli naprej (šerif se zatakne v vratih, namesto možakarja, ki bi dal ključ, je samo njegova lobanja itd.). To zna biti zelo duhamorno.
Ocena: 2, hroščata in neoptimizirana
Čas igranja: 1 ura in 25 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Survive in Catacombs 2
MD5 hash:
609a3dc4887fa52647526d4758c8e633
Prenos:
Prenesi Sweet
Prenosov: 382
Velikost: 19.4 MB
Opis: V tej modifikaciji, ki so jo naredili avtorji modifikacije Peaces Like Us, igrate hišnika. Za uvajanje v igro poskrbi zabaven in precej dolg Hazard Course. Največji adut igre so zagotovo odlične mape, spremljane z izjemnimi skriptiranimi dogodki in dobrimi video sekvencami. Uganke so odlične, presenečenj je kar nekaj, boji so zahtevni, manjka pa ne niti skrivnih prostorov naphanih z dobrotami. Igra vsebuje tudi nove modele in kup novih orožij. Igro popestrijo znanstveniki, oblečeni v H.E.V. suite, ki pomagajo pri bojih, srečate pa tudi Freemana. Žal pa ima igra tudi slabosti in to je kar nekaj hroščev ter psihopatski konec. Kljub temu je igranje užitek.
Ocena: 5, čudaški konec, drugače odlična
Čas igranja: 3 ure in 05 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0* dela, ampak le brez HD paketa
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Sweet
MD5 hash:
9bafb521a3be30fc87731d3aa37a380c
Prenos:
Prenesi The Lost Hell
Prenosov: 348
Velikost: 84.77 MB
Opis: Ker je bil tekst v tej igri v cirilici, govor pa v ruščini pravzaprav sploh nisem vedel za kaj se gre. Igrate pač nekega robavsa sumljivo podobnega Max Payneu, ki se strelja in očitno rešuje svet. Igra ima strašljive trenutke, ugasne se luč in nekaj se zgodi, vendar je to tako slabo izvedeno, da ni vredno omembe. Padete recimo v jamo/past, kjer je razporejenih tona sovragov in ko jih pobijete se igra nadaljuje. Municije in prvih pomoči je malo, predvsem vojaki pa so prenatančni in premoči glede na vaš arzenal. Ponavadi sploh ne odvržejo streliva, zato so boji nasploh nepravični. Pasti so narejene tako, da ni govora, da se ne bi v prvem poskusu ubili ali resno poškodovali. Ima sicer glasbeno podlago, vendar je lokacija zvoka čudna, ob vsakem loadu pa se komad prične vrteti znova - da ne omenjam, da so med posnetki tudi komercialni in modifikacija krši avtorske pravice.
Ocena: 2, nepravična
Čas igranja: 2 uri
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za The Lost Hell
MD5 hash:
faffb3817e4165d79a167e915b36d2c8
Prenos:
Prenesi The Trap
Prenosov: 376
Velikost: 55.93 MB
Opis: Ker je avtor modifikacije, Reaktor, tudi avtor modifikacije Prison, nad katero sem se na začetku izredno navdušil, a se je potem prevesila v katastrofo, sem bil skeptičen. Začetek modifikacije The Trap je namreč izjemen. Igra te potegne vase in sploh ne veš kdaj je minila ura, dve. Uganke so logične mojstrovine in jih rešujete s pomočjo orožij, ki jih sproti pridobivate, predmetov, ki jih pobirate, naprav, ki jih vklapljate/izklapljate, skakanjem, breztežnostnih prostorov in seveda občutkom za čas, saj je potrebno ponekod dobro naštudirati poteze. V prav vsaki izmed njih sem neizmerno užival. Sovragov je za vzorec, ponekod vam delajo sive lase in sprožajo eksplozije, spet drugje, brez njih ne morete končati sobe. Vsaka soba se takoj ob začetku shrani, zato se ne bojte, da bi kje obtičali. Igro popestri izjemno dober voice acting, ki ga je prispeval Phillip Marlowe, avtor strani PlanetPhillip, tako da imate, tisti, ki ste že igrali Portal, vseskozi občutek, da ste v razširjeni verziji Portala. Slabe slutnje pa so se vsaj delno uresničile. Proti koncu, sekcija 7, je namreč igranje postalo precej težje, saj je bilo sovragov več, sovražnejše pa je bilo tudi okolje. Kljub temu pa je bila zame ta sekcija dovolj znosna, da sem vzdržal in vseeno užival v koncu. Igra ponuja precej zanimivih pristopov kot že omenjeni breztežnostni prostori, skakanje izza ovinka in seveda skakanje po minah. Marsikateremu igralcu bodo te zadeve v muko, meni pa so bile v užitek. Hroščev, razen že znanega, ko se zataknete v dvigalih, ni, morda le malo moti nizko število sličic na sekundo. Ampak, ko padete v igro, boste na to pozabili. Izjemna modifikacija, dolga skoraj 10 ur! Priporočam!
Ocena: 5, fantastična miselno-skakalno-streljaška modifikacija, priporočam
Čas igranja: 9 ur in 25 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za The Trap
MD5 hash:
d06a2403456d1274c963b6e1c62d53b1
Prenos:
Prenesi The Xeno Project
Prenosov: 296
Velikost: 5.56 MB
Opis: Igra se, kot že ime nakazuje, odvija v svetu Xen, ki ga zemljani preobražajo v njim prijaznejšega. Kot Gordona Freemana vas tja pošlje G-man, da bi izvedli nek eksperiment, ko gre vse narobe. Kljub kratkosti, je igranje izredno zanimivo. Srečujete znane nasprotnike v kompleksu, ki močno spominja na Black Meso, del zgodbe pa se odvija tudi zunaj. Boji z vojaki in nindžami so zelo težki, saj so odlično postavljeni, pogosto pa jim pomaga še mehanizacija kot so mitraljezi. Prvih pomoči in orožja je dosti, vendar je spričo dobre postavljenosti nasprotnikov, potrebno biti previden.
Ocena: 4, odlična, a žal kratka
Čas igranja: 55 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za The Xeno Project
MD5 hash:
076a619bed2175270a126eb675e56d62
Prenos:
Prenesi They Hunger Triology
Prenosov: 369
Velikost: 67.06 MB
Opis: Težko je spisati opis za tako odlično modifikacijo kot je They Hunger. Brez dvoma gre za eno izmed najboljših, če ne že najboljšo enoigralsko modifikacijo za Half-Life. Obupani kriki smrtne groze in trpljenja ... zombiji plazeči se iz zemlje, ki si želijo le hrane, vaših možganov ... tuljenje psov pomešano z krokanjem vran ... grozljivi trenutki v umobolnici ... šelestenje dreves, ki ga prekinja vohljanje okostnjakov, ki si želijo mesa ... To in še več je They Hunger, ki v treh epizodah ponuja odlične boje, izjemne mape, obilo skrivnosti, skrita nadaljevanja in dobre uganke, video posnetke, izjemno dolžino (če boste igrali prvič, pričakujte 20 ur igranja) ter ježenje dlak ob igranju. Če ste do sedaj mirno spali, po igranju modifikacije ne boste nikoli več ;).
Ocena: 5, najboljša enoigralska modifikacija za Half-Life 1, priporočam
Čas igranja: 6 ur
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za They Hunger Triology
MD5 hash:
5322d24456f2e92b21b0a321701e5c78
Prenos:
Prenesi Timeline
Prenosov: 337
Velikost: 9.12 MB
Opis: Zgodba serije Timeline se dotika možnosti, da bi se nacisti uspeli dokopati do tehnologije za teleportacijo skozi čas in tako zmagali v drugi svetovni vojni. Igrate Gordona Freemana, ki ga G-man vpokliče, da bi rešil nenavaden incident povezan s potovanjem skozi čas. Potovanje skozi čas pomeni veliko raznolikih prizorišč in tu igra ne skopari. Arhitekture se dobro prepletajo, ugank je dosti, boji so dobri in težavni. Vsekakor je potrebno pohvaliti avtorja za design map.
Ocena: 5, odličen design map
Čas igranja: 1 ura in 45 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Timeline
MD5 hash:
ef589687f45ff76e562697d738613c56
Prenos:
Prenesi Timeline 2 Iced Earth
Prenosov: 351
Velikost: 21.71 MB
Opis: Drugi del je odlično nadaljevanje v seriji Timeline, gotovo najboljši v seriji. Gameplay je zanimiv, uganke so dobre, čeprav proti koncu postanejo (pre)težke. Vsebuje skrivnosti, pasti in odlične skriptirane dogodke, ki poleg odličnih map, krasijo to igro. Boji so težki, ampak znosni, čeprav postane igra proti koncu precej duhamorna, saj avtor povsem pozabi na pakete zdravja in orožje. Tako sem 10 minut letal naokoli z eno kroglo v pištoli in eno mino ter se mučil s pobijanjem nezemljanov s pajserjem. Škoda, skoraj je postala moja priljubljena.
Ocena: 5, zelo dobro nadgrajen prvi del, slab konec
Čas igranja: 4 ure in 45 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.2
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Timeline 2 Iced Earth
MD5 hash:
bcebc14113c0b99f416ca8a70a7d3bc5
Prenos:
Prenesi Timeline 3 Heart of Darkness
Prenosov: 303
Velikost: 40.63 MB
Opis: Tretji del serije prinaša dobrote predhodnikov, ampak ni tako spoliran kot prejšnja dva. Nekatere uganke so pretežke in brez vodiča boste zabili več ur. S težavnostjo je avtor pretiraval in proti koncu postane igra zelo težka, zato priporočam igranje na Easy, prvi del pa bi morali brez težave preigrati na Medium. Žal pa ta del pestijo hrošči, Heart of Darkness ima številne brezizhodne situacije, zato si shranjujte pogosto. Če odštejemo nekatere pretežke in krivične situacije, je tudi igranje tega dela pravi užitek.
Ocena: 4, vse dobrote predhodnikov, a pretežka proti koncu
Čas igranja: 4 ure in 05 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Timeline 3 Heart of Darkness
MD5 hash:
289e3184237165eecedfcc0cefcd800b
Prenos:
Prenesi Times of Troubles
Prenosov: 315
Velikost: 11.85 MB

Popravek:
Prenesi Times of Trouble HD Fix
Prenosov: 291
Velikost: 349.1 KB

Opis: Times of Troubles je izjemno dobro narejena modifikacija z raznolikimi mapami in včasih povsem neočitnimi nadaljevanji. Nasprotniki so dobro postavljeni in igranje nikakor ni dolgočasno. Popestrijo jo skriptirane sekvence, uživali pa bodo tudi ljubitelji raziskovanja. Žal je precej kratka, vendar se odkupi z zanimivim igranjem.
Ocena: 5, odlična, žal kratka
Čas igranja: 55 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Times of Troubles
MD5 hash:
be8ef0a57822f4f2e6551e1684af90a0
Prenos:
Prenesi Todesangst 1
Prenosov: 345
Velikost: 12.72 MB
Opis: Oglejte si komentar za Todesangst 2
Ocena: 5, skupna ocena, upoštevan Todesangst 2, priporočam!
Čas igranja: 55 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Todesangst 1
MD5 hash:
d107a75f6c60851f59d351208a7ba363
Prenos:
Prenesi Todesangst 2
Prenosov: 368
Velikost: 74.66 MB
Opis: Serija Todesangst se prične z odlično "predjedjo" Todesangst 1, ki ponuja zanimive sekvence, glasbeno podlago, neočitna nadaljevanja, težke boje in več poti. Sledi Todesangst 2, ki nadaljuje opisano iz Todesangst 1, a jo še nadgradi z številnimi novimi nasprotniki (vojaki s samostreli, novi Xen nasprotniki, roboti, napadalne miši itd.), skriptiranimi dogodki in novim orožjem - sekiro, ki jo lahko mečete. Vmesne sekvence so popestrene z govorno podlago (Gordon končno tudi govori) in humorjem. Igranje je v obeh modifikacijah zelo zanimivo in raznoliko, v dvojki pa imate še dodatno motivacijo za iskanje skrivnih sob, saj vam v Hazard Course ponuja bonus sobo, če najdete vse skrivne predele. Ena izmed najboljših serij, ki jo morate igrati!
Ocena: 5, skupna ocena, upoštevan Todesangst 1, priporočam!
Čas igranja: 2 uri in 25 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Todesangst 2
MD5 hash:
23b4321d67c37b6955942985d475ef0a
Prenos:
Prenesi Underground
Prenosov: 327
Velikost: 8.35 MB
Opis: V Underground se v koži Gordona Freemana podate raziskovati severni del Black Mese. To pomeni, da boste videvali znana prizorišča in znane nasprotnike. Igranje je precej zanimivo. Sicer ne ponuja ugank, znajo pa biti boji kar težavni, obilo pa je tudi presenečenj. Nekaj je tudi spretnostnega skakanja. Igro povsem pokvari dejstvo, da je pretemna. Tako postane igranje ščasoma zelo mukotrpno. Večino igre sem preigral z vklopljeno svetilko, le konec je svetla izjema (dobesedno :D). Ima tudi nekaj hroščev (ne odprejo se vrata), ampak vas odreši autosave. Ne pozabite pa preigrati Hazard Course, ker je zelo prijetno presenečenje.
Ocena: 4, pretemna, drugače dobra
Čas igranja: 1 ura in 25 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Underground
MD5 hash:
ff956c4679e619941e1d3d8aef0ef004
Prenos:
Prenesi USS Darkstar
Prenosov: 318
Velikost: 10.63 MB
Opis: USS Darkstar je vesoljska ladja na kateri gre lepega dne vse narobe. Nezemljani preplavijo ladjo in naredijo razdejanje. V igri izstopajo izjemno dobri skriptirani dogodki. Neprestano se nekaj dogaja, ladja "živi", igranje pa je zelo zanimivo. V igri obstaja na kupe skrivnosti, raziskovanje je bogato nagrajeno. Da boste našli vse skrivne prostore, boste morali igro gotovo preigrati večkrat. Pogosto so nadaljevanja neočitna in treba je biti res pozoren, da jih najdete. Pohvalno je, da pogosto obstaja več poti do cilja in tako več možnih pristopov. Krepela so standardna, pokate pa le nezemljane. Pohvalil bi še edinstveno stopnjo v kateri ste na nivoju pritlikavca. Edina stvar, ki razočara, je konec, ki cilja na nadaljevanje, ki ga pa nikoli ni bilo.
Ocena: 5, odlični skriptirani dogodki, priporočam
Čas igranja: 2 uri in 10 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za USS Darkstar
MD5 hash:
f5f55cf32376529215b6fa46ac416dd5
Prenos:
Prenesi Vengeance
Prenosov: 311
Velikost: 16.07 MB
Opis: Čeprav je ta modifikacija dolga dobro uro, se boste ob igranju pošteno dolgočasili. Nasprotniki so redki, orožja je malo in večino časa tekate naokoli po mapah, ki imajo številne napake (so puste, imajo razpoke). Zgodbe, čeprav je enostavna, nisem razumel. Nelogičnih situacij je obilo in še največjo zabavo predstavlja konec, kjer pospravite Gargantuo. To je pa tudi vse.
Ocena: 2, dolgočasna z veliko napakami
Čas igranja: 1 ura in 05 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Vengeance
MD5 hash:
9836f697cbeee348f4d153d7216ba892
Prenos:
Prenesi Visitors
Prenosov: 421
Velikost: 44.98 MB
Opis: Visitors že na začetku da vedeti, da gre za dodobra dodelano modifikacijo. Skozi igranje postane jasno kakšna mojstrovina je. Gre za izjemno dobro narejene mape, neočitna nadaljevanja, dobre uganke in boje pri katerih je potrebna taktika. Igranje je izjemno raznoliko, pogosto mape prehodite podolgem in počez, ker je potrebno v vsakem kotu nekaj narediti. Bogato pa bodo nagrajeni tudi ljubitelji raziskovanja, saj je na težje dostopnih mestih pogosto skrit kak priboljšek. Prvih pomoči je dovolj, orožja tudi in v igranju boste gotovo uživali. Ena izmed najboljših modifikacij, priporočam.
Ocena: 5, fantastične uganke, zanimivo igranje, priporočam
Čas igranja: 3 ure
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Visitors
MD5 hash:
2f2b440ff81685ba3be1585e717a2ac2
Prenos:
Prenesi Xen Warrior
Prenosov: 348
Velikost: 9.29 MB
Opis: Namesto, da bi igrali Gordona Freemana ali katerega drugega človeškega junaka, se v tej modifikaciji zbudite v koži Xen bojevnika (to je oni z muhami :P). Po kratkem Xen Course, kjer se spoznate z orožji (med igranjem imate iz neznanih razlogov samo muhe), se podate na Zemljo in pričnete zganjati kraval. Igra vsebuje mape iz izvirnega Half-Life in iz Chronicles - Episode One. Igranje je dokaj zanimivo, vendar bi lahko bilo precej bolj izpiljeno. Zemljani so obarvani zeleno, medtem ko imajo bitja iz Xena rdeč obris. To ne pomeni, da so vsi rdeči vaši prijatelji, saj so določene vrste vam sovražne. Zdravite se tako, da hrustate zemljane, skupaj z muhami, ki iščejo cilj pa tako postane bojevnik praktično nepremagljiv (priporočam igranje na Hard).
Ocena: 2, zelo kratka in premalo izpiljena
Čas igranja: 30 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Xen Warrior
MD5 hash:
47b7d96490ec41fa9f9fd849ac9f860d
Prenos:
Prenesi U-Life
Prenosov: 350
Velikost: 14.22 MB
Opis: U-Life je mešanica Half-Life in legendarnega Unreala. Okolje je povsem Unrealovsko, mape so dobro narejene in pričarajo dobro vzdušje. Sovražniki in krepela pa so iz Half-Life. Mešanica uspe zelo dobro in želel bi si še več, ko se nenadoma konča, brez vsakega sporočila. Boji so kar zahtevni, saj orožja/prvih pomoči ni obilo, niso pa nepravični. Tu pa tam morate pritisniti kak gumb, to storite tako da ga pritisnete s telesom (kot v Unrealu).
Ocena: 3, obetaven demo, ampak le kratek
Čas igranja: 30 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za U-Life
MD5 hash:
bd886350c3a04d8c1f50bc60ff4c72fe
Prenos:
Prenesi Chaos Theory
Prenosov: 353
Velikost: 2.09 MB
Opis: V Chaos Theory v koži Gordona Freemana pokate nezemljane. Koncept je zanimiv, saj se po vsaki končani mapi teleportirate v drugo "naključno" okolje. Boji so po pravici povedano zelo zanimivi, za večji izziv priporočam igranje na Hard. V igri je kar nekaj presenečenj in dobrih idej, škoda, da ni to postala polnokrvna modifikacija, ki bi bila daljša.
Ocena: 3, kljub kratkosti, neverjetno zabavna
Čas igranja: 35 minut
Potrebna različica Half-Life: 1.1.1.0
Več: Oglej si opis, slike zaslona in komentarje na PlanetPhillip za Chaos Theory
MD5 hash:
32ebb5c03228d226168117e185384123

Copyright 2002-2015 Andrej Mernik, vsa vprašanja na e-mail. Pa še Posebna zahvala. Stran je bojda narejena v skladu s XHTML standardi. Za spremljanje novosti lahko uporabite tudi RSS.