Bash UT cache manager

Uvod

Vsak igralec igre Unreal Tournament dobro ve kako mučno je včasih čakati, da se mape, mutatorji, zvok, teksture in podobno prenesejo s strežnika. Še posebej nadležno postane čakanje, če je strežnik zelo počasen. Unreal Tournament zato datoteke, ki jih prenaša s strežnikov shranjuje v začasno mapo (Cache). V Cache mape ostanejo, dokler ne mine 30 dni oz. čas nastavljen v konfiguracijski datoteki. Takrat se Cache zbriše in datoteke boste morali vnovič prenašati.

Ena izmed možnosti je, da ročno poiščete mapo Cache, ročno preimenujete vse kodirane datoteke in jih posortirate v inštalacijski direktorij igre, druga možnost pa je, da poženete to skripto. Skripta avtomatsko prekopira vsebino iz mape Cache v direktorij igre UT in za sabo tudi počisti.

Konfiguracija

Skripto si lahko prenesete s klikom na povezavo na desni in jo shranite na disk. Sedaj odprite konzolo in jo napravite izvedljivo


chmod +x utcachemanager_sl.sh

Sedaj se najprej poženite v urejanje nastavitev (avtomatska konfiguracija v trenutni verziji še ni mogoča). Odprite s poljubnim urejevalnikom tekstovnih datotek (recimo Kate v KDE, Gedit v Gnome ali nano, pico, vi, vim v konzolnem načinu.

Uredite poti do Cache direktorija (privzeto je to skrit direktorij /home/uporabnik/.loki/Cache/) in pot do nameščene igre (privzeto /home/uporabnik/games/ut) in zakomentirajte katero izmed vrstic (to napravite tako, da napišete # pred vrstico), če vam ne odgovarja.

Ko končate, datoteko shranite in poženite preko ukaza


bash utcachemanager_sl.sh

Kako deluje?

Skripta prebere datoteko Cache.ini vrstico za vrstico. V tej datoteki se nahajajo pari zakodirana datoteka - pravo ime. Vsako vrstico razbije na dva kosa. V drugem kosu vrstice pravemu imenu preveri končnico in ga glede na to sortira v pravo mapo. Neznane datoteke preskoči in vrstico nespremenjeno ohrani v Cache.ini. Sproti izvede ukaz mv (premakni) v pravo mapo.

V datoteki so zapisani tudi komentarji.


Copyright 2002-2015 Andrej Mernik, vsa vprašanja na e-mail. Pa še Posebna zahvala. Stran je bojda narejena v skladu s XHTML standardi. Za spremljanje novosti lahko uporabite tudi RSS.

Verzija

0.99beta

Kaj bom dodal

  • avtomatsko prepoznavanje domačega direktorija
  • možnost vnosa podatkov direktno, brez, da bi datoteko urejali

Prenos

UtCacheManager (1,52kB)